Danas premijera predstave 'Mala princeza' u Domu mladih Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Danas premijera predstave 'Mala princeza' u Domu mladih Trebinje

Izvor: Herceg RTV | Datum:18.03.2024.

Nakon uspješne pretpremijere, održane 4. marta 2024. godine u pozorišnoj sali JU Dom mladih Trebinje, došlo je vrijeme i za zvaničnu premijeru predstave "Male princeza".

Predstava je rađena po tekstu Ksenije Stojanović, a igraju polaznici starije grupe osnovaca Dramskog studija KS Male stvari Trebinje: Nađa Jokanović, Viktor Joksimović, Mihajlo Sparavalo, Dušan Sušić, Ivo Karadžić Neveš,
Sergej Kozina, Andreja Traparić, Marija Miladinović, Tiferet Rothbart, Tamara Vučković, Aleksa Vučković i Andrej Vučković.

Premijera je planirana za ponedeljak, 18. mart sa početkom od 10 časova u velikoj sali JU Dom mladih Trebinje.

Gosti na premijeri mali drugari iz vrtića Sveta Evgenija carica Milica, Ciciban i Sunce iz Trebinja.

Ulaz za male drage drugare iz ovih vrtića je slobodan.

MALA PRINCEZA

Ksenija Stojanović

Adaptacija i režija: Željko Milošević

Scena i kostim: Milica Salata, Ivana Ćeranić i Ana Miladinović

Muzika i montaža zvuka: Zoran Begenišić

Fotografija plakata: Jovan Vidaković

Foto: Janko Gašić

Igraju polaznici starije grupe osnovaca Dramskog studija KS Male stvari

“Mala princeza ” je predstava za djecu u kajoj magarac umalo nije postao car, a

rađena je po tekstu Ksenije Stojanović.

U najkraćem, Mala princeza od svog rođenja ima grumen zlata u grlu i zbog toga lijepo, štaviše, pjeva fantastično. Međutim, princeza je jako uobražena i želi da se uda samo za onog prosca koji isto tako lijepo pjeva kao i ona. U tome je podržava i njen otac, uvijek pospani car.

Dolaze prosci, ali uzalud... Svi joj nude velika bogatstva, pa i svoja carstva. No, jedino mlinarev sin, seoski vrijedan i pošten momak, lijepo pjeva skoro kao princeza, ali to nije dovoljno, jer ona, uobražena, hoće muža visokog roda. Ne shvata da joj on pored pjevanja nudi i svoju ljubav, dobrotu, poštenje...
Ali jednog dana zlatni grumen iz princezinog grla ispadne u bunar, te ona izgubi lijepi glas. Na nesreću pijući vodu iz bunara, magarac proguta zlatni grumen i propjeva isto tako lepo kao i princeza. Dvorjani i sav narod cijelog carstva uspijevaju da uzmu zlatni grumen od magarca i vrate ga princezi, ali ona sada mora da ispuni dato obećanje i da se uda za magarca, jer ipak je on jedini pjevao tako lijepo kao ona.

No, kao i u svim bajkama sve se na kraju lijepo i srećno završi..

 

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: