Na gradskom trgu obilježen Međunarodni dan socijalnog rada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na gradskom trgu obilježen Međunarodni dan socijalnog rada

Izvor: radio Trebinje | Datum:19.03.2024.

 

Centar za socijalni rad Trebinje danas je na Trgu slobode postavljanjem info štanda i podjelom promotivnog materijala obilježio Međunarodni dan socijalnog rada.

Direktor ove javne ustanove Zoran Anđušić ističe da su i ovaj dan iskoristili kako bi građane upoznali sa pravima i uslugama koje mogu ostvariti u trebinjskom Centru za socijalni rad.

„Svakog trećeg utorka u martu mjesecu obilježava se Međunarodni dan socijalnog rada. Posebno bih istakao da je za Centar za socijalni rad Trebinje iz budžeta za 2024. godinu izdvojeno četiri miliona KM, od čega će rekordnih tri miliona maraka biti izdvojeno za 1.606 naših korisnika. U odnosu na prethodnu godinu, možemo reći da se broj korisnika Centra za socijalni rad povećao za par procenata“, rekao je Anđušić.

Tanja Manojlović, socijalni radnik u Centru za socijalni rad Trebinje kaže da je ovogodišnji slogan Međunarodnog dana socijalnog rada -„Zajednička budućnost za transformativne promjene“.

„Za nas je ovo poseban dan i prilika da pošaljemo pozitivnu poruku o samoj djelatnosti socijalnog rada. Svjedoci smo da se dešavaju velike promjene na nivou socijalne, ekonomske i porodične sfere koje zahtjevaju prilagođavanje službe i same profesije socijalnog rada. Danas se na mnogim fakultetima održavaju naučni skupovi upravo na temu izazova i na koji način savremena praksa socijalnog rada može odgovoriti na njih. Ovo je prilika da širu javnost informišemo o potrebama onih koji su drugačiji i da oni nisu briga samo Centra za socijalni rad i zaposlenih u sistemu socijalne zaštite“, navela je Manojlović.

Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se trećeg utorka u mjesecu martu, još od 1983. godine s ciljem podizanja svijesti o profesiji socijalnog rada i društvenom položaju socijalnih radnika.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: