U toku velika akcija uređenja grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku velika akcija uređenja grada

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.03.2024.

Grad Trebinje, Odjeljenje za komunalno-inspekcijske poslove i JU „Ekologija i bezbjednost“ povodom Svjetskog dana voda organizovali su veliku akciju uređenja grada.

Kao i prethodnih godina, u akciji učestvuje više od stotinu pripadnika nadležne službe Komunalno a.d. Trebinje, Teritorijalno-vatrogasna jedinica, Dobrovoljna vatrogasna društva, Civilna zaštita Hidroelektrana na Trebišnjici, Centar za gazdovanje kršom, Sportsko društvo „Leotar“, Crveni krst, osnovne i srednje škole, fakulteti, javne ustanove, preduzeća, fondacije, zajednice etažnih vlasnika i
udruženja građana.

„Ovom akcijom dajemo doprinos unapređenju životne sredine i ljepšem izgledu našeg grada. Grad je, sa svojim službama, obezbijedio besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada. Obezbjedili smo i dva autobusa za volontere. Naš cilj je podizanje svijesti stanovništva o značaju očuvanja životne sredine, te čišćenje i uređenje javnih površina, izletišta, uređenje obale rijeke Trebišnjice, kao i uklanjanje nelegalnih deponija, kako bi naš grad zablistao pred predstojeću turističku sezonu“, rekao je novinarima Stevan Bekan.

 

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. Marta, kako bi se
skrenula pažnja na važnost očuvanja vode za piće. Obilježavanje ovog dana određeno je usvajanjem Rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u decembru 1992. godine u Rio de Žaneiru u Brazilu.

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije slatke vode na planeti Zemlji ima svega 2,5 odsto, od čega podzemne vode čine 30,8 odsto, jezera i rijeke 0,3 odsto, dok je najveći dio slatke vode na polovima 68,9 odsto.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: