Ćurić: Nema ništa od gradnje na obalama Trebišnjice (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Nema ništa od gradnje na obalama Trebišnjice (VIDEO)

Izvor: Herceg RTV | Datum:26.03.2024.

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o prodaji oko 300 dužnih metara obale rijeke Trebišnjice, o najaktuelnim dešavanjima u našem gradu, te najznačajnim projektima.

 Naime, direktor JP ' Vode Republike Srpske' Miroslav Milovanović prodao je oko 300 dužnih metara obale rijeke Trebišnjice a da o tome nije obavjestio lokalnu vlast.

Ćurić je istakao da kada je u pitanju obavještenje grada, vlasnici ne moraju da obavjeste grad  prilikom prodaje nepokretnosti, ali je činjenica da grad reguliše šta bi na tom zemljištu trebalo da se gradi i šta može da se gradi.

Gradonačelnik Ćurić je podsjetio da su u prethodnom periodu proveli proceduru konkursnog rješenja  šta je Grad tu planirao da radi.

'U  saradnji sa Hidroelektranama na Trebišnjici u planu je bilo da se odradi šetalište i mi nismo od toga odustali' ističe Ćurić. Dodao da je regulacioni plan na snazi, i da neće dozvoliti da se tu nešto gradi.

Nakon gostovanju, u neformalnom razgovu od gradonačelnika smo saznali i informaciju da je skupšinska većina predovođena SNSD-om usvojila jedan plan gdje se jasno definiše da nema gradnje na tom području.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: