Traje potraga za djevojčicom iz okoline Bora, helikopter i dronovi pretražuju teren | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Traje potraga za djevojčicom iz okoline Bora, helikopter i dronovi pretražuju teren

Izvor: rtrs | Datum:27.03.2024.

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani.

 


 
Nestala djevojčica, Danka Ilić (foto: TANJUG/ MUP/bs)


U potrazi za djevojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama. Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić.

Devojčica, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Djevojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuje i helikopter.

- To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mjesta se desio nestanak naše male sugrađanke - rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kiša koja je padala tokom dana dodatno je otežavala potragu.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

Na terenu su policajci, žandarmerija, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja.

Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale djevojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu, to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

 

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribucija informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija procijeni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinijelo pronalasku djeteta.

Hitno obavještavanje podrazumijeva slanje poruke o nestanku maloljetnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, željezničkim i autobuskim stanicama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: