U Trebinju i Nevesinju počela akcija dobrovoljnog darivanja krvi povodom Dana policije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju i Nevesinju počela akcija dobrovoljnog darivanja krvi povodom Dana policije

Izvor: radio trebinje | Datum:27.03.2024.

 

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje u toku je akcija dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika Policijske uprave Trebinje.

Jovana Cvijetić, portparol Policijske uprave Trebinje kaže da se ova akcija održava danas i sutra u Trebinju i Nevesinju, a za koju se prijavilo 106 pripadnika ove uprave.

„Dobrovoljno darivanje krvi organizujemo tradicionalno u našoj upravi, minimalno tri puta godišnje, a aktivnosti se realizuju u Trebinju i Opštoj bolnici Nevesinje. Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje je jedan od najmnogobrojnijih u Trebinju i ima veliki broj članova koji imaju 50 i više davanja. Na ovaj način policijski službenici pokazuju da je policijska profesija humana profesija i da je njen osnovni cilj i zadatak pomaganje građanima“, navela je Cvijetić.

Dejan Antunović, policijski službenik kaže da krv daruje dvadeseti put.

„Za davanje krvi sam se odlučio već u studentskim danima, kada se javila potreba za doniranjem krvi za spašavanje tuđeg života, od tada redovno svake godine darujem krv“, rekao je Antunović.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje je istakao da sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje imaju najbolju saradnju i jedan je od glavnih oslonaca funkcionisanja Službe.

On je zahvalio pripadnicima Policijske uprave Trebinje na velikom odzivu i darovanim dozama krvi.

 „Zahvaljujući njihovoj humanosti i krvi koju ćemo prikupiti u ovoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u narednom periodu ćemo moći, kako je to i uvijek, u svim situacijama na adekvatan način da odgovorimo na zahtjeve za transfuzijama krvi. U ovoj godini do sada je prikupljeno 580 jedinica krvi, što je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu“, naveo je Šarenac.

Šarenac dodaje da je od početka godine, ovo bila 19. organizovana akcija prikupljanja krvi u trebinjskoj transfuziološkoj službi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: