Počela preventivna kampanja „Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela preventivna kampanja „Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad“

Izvor: Herceg rtv | Datum:02.04.2024.

 

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 01. aprila 2024. godine, učestvovali u zvaničnom početku preventivne kampanje „Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad“.
Osnovni cilj kampanje je povećanje bezbjednosti vozača motocikala i mopeda u saobraćaju, tj. smanjenje broja poginulih i teško povrijeđenih motociklista i mopedista, kao i lica koja se prevoze sa njima na putevima Republike Srpske.
Kampanja je započeta promotivnom vožnjom pripadnika Policijske uprave Trebinje, Auto-moto saveza Republike Srpske i članova moto – kluba „TNT“, ulicama Trebinja u 17:00 časova 01. aprila. Nastavila se 02. aprila kada je Milan Mitić održao predavanje učenicima završnih razreda trebinjskih srednjih škola. Milan Mitrić je ispričao svoju životnu priču, ispričao je svoju borbu za život nakon što je zadobio povrede opasne po život u saobraćajnoj nezgodi vozeći motocikl.

 


Policijska uprava Trebinje je u periodu od 01.01.2023. godine do 01.04.2024. godine evidentirala jednog smrtno stradalog vozača motocikla, dok u 2022. godini nije bilo smrtno stradalih vozača motocikala i mopeda. U 2023. i prva tri mjeseca 2024. godine, evidentiran je jedan vozač mopeda i osam motociklista koji su zadobili teške tjelesne povrede, dok su jedan vozač mopeda i devet vozača motocikala zadobili lakše tjelesne povrede. U 2022. godini, teške tjelesne povrede zadobio je jedan vozač mopeda i pet vozača motocikala, dok su lakše tjelesne povrede zadobila tri vozača mopeda i devet vozača motocikala. 77 vozača mopeda i
motociklista je kažnjeno zbog nenošenja kacige, kao jednog osnovnog sistema zaštite.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: