Tramp: Ono što se dešava sa Izraelom moglo bi da se završi svjetskim ratom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tramp: Ono što se dešava sa Izraelom moglo bi da se završi svjetskim ratom

Izvor: RTRS | Foto: Rtrs | Datum:14.04.2024.

Bivši predsjednik SAD i republikanski predsjednički kandidat za ovogodišnje izbore Donald Tramp izjavio je da bi "ono što se dešava sa Izraelom moglo da se završi svjetskim ratom", prenijeli su danas izraelski mediji.

 

Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL)

 

- Imamo nešto manje od sedam mjeseci do predsjedničkih izbora 5. novembra, ali to je vječnost kada su ljudi nesposobni - izjavio je Tramp, prenosi Džeruzalem post.

 

Na konferenciji za novinare u Palm Biču na Floridi, bivši predsjednik Donald Tramp sugerisao je da bi rat Izraela protiv Hamasa u Pojasu Gaze mogao da eskalira u svjetski rat, a potom je nastavio kritikujući predsjednika Džozefa Bajdena, rekavši da "on ne zna šta radi".

 

Prema njegovim riječima i sukob između Rusije i Ukrajine mogao bi da izazove svjetski rat naglasivši da do rata između te dvije zemlje nikada ne bi došlo da je on bio predsjednik.

 

Komentarišući "rekordnu inflaciju" u Americi Tramp je rekao da su Sjedinjene Države "nacija u padu".

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: