"Srpska te zove“ - U Banjaluci veliki narodni miting zbog rezolucije o Srebrenici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

"Srpska te zove“ - U Banjaluci veliki narodni miting zbog rezolucije o Srebrenici

Izvor: Atv | Foto: Atv | Datum:14.04.2024.

U Banjaluci, na Trgu Krajine, u četvrtak, 18. aprila, biće održan veliki narodni miting na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo povodom inicijative da se u Generalnoj skupštini UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici.

 

Organizatori poručuju da se Republika Srpska nalazi pod najvećim udarima u svojoj poslijeratnoj istoriji. 

 

 

"Sve ono za šta su se u Odbrambeno-otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu. I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke i plodno zemljište. Nije im dovoljno to što žele da nam ospore pravo da slavimo naš 9. januar, čime svjedočimo da je Republika Srpska rođena u miru, a ne u ratu“, podsjećaju organizatori. 

 

Još dodaju da nije dovoljno ni to što nam osporavaju pravo da demokratski biramo naše predstavnike, koje sankcionišu i kojima sude na osnovu nelegalnih odluka lažnih visokih predstavnika. 

 

"Nije im dovoljno to što jurišaju na naše institucije koje su jedini garant naše slobode i opstanka na vijekovnim ognjištima. Sada su odlučili da potomke žrtava genocida iz Jasenovca, Prebilovaca, Garavica i Starog Broda na Drini u Ujedinjenim nacijama proglase genocidnim narodom. Da oni koji su sprovodili genocid nad našim i drugim narodima širom Evrope i svijeta, ostatku nedoklanog srpskog naroda zapadno od Drine zalijepe etiketu koja pripada njima, a ne Srbima. Time su pokazali da ne žele da oduzmu samo našu imovinu, nadležnosti, praznike i institucije, već i da ponize i kazne cijeli jedan mali, ali ponosni i slobodarski narod“, poruka je organizatora. 

 

Tim povodom, dodaju, u četvrtak, 18. aprila 2024. godine, u Banjaluci će biti održan veliki narodni miting.

 

"Pozivamo vas da se masovno okupimo i zajedno izrazimo nezadovoljstvo povodom inicijative da se u Generalnoj skupštini UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici. Da jasno i glasno poručimo da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili. Da visoko podignemo naše trobojke, kao simbol otpora svima onima koji žele da pokore ne samo Republiku Srpsku, već i slobodarski duh našeg naroda. 

 

Srpska te zove, 18. april, 18,00 časova Trg Krajine u Banjaluci!“, poruka je organizatora.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: