Međunarodni budvanski karneval od 27. aprila do 2. maja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Međunarodni budvanski karneval od 27. aprila do 2. maja

Izvor: RTRS | Datum:19.04.2024.

Međunarodni budvanski karneval ove godine će biti održan od 27. aprila do 2. maja pod sloganom "Zajedno", najavila je danas Turistička organizacija (TO) Budve.

 

 

Kako se navodi, na ovoj najatraktivnijoj proljetnoj manifestaciji, koja se održava 21. put, okupiće se rekordan broj maskiranih učesnika iz svih krajeva regiona i Evrope.

 

Dodaje se da će 21. Karneval u Budvi, biti otvoren autentičnim budvanskim Abrumom u subotu, 27. aprila, duž budvanske rivijere, tokom kojeg će maskirane grupe, uz pjesmu i ples, pozivati građane i posjetioce da im se pridruže.

 

Lokalni ugostitelji toga dana, kako ističu u TO Budva, tradicionalno pozdravljaju učesnike karnevala uz najraznovrsnije posluženje djeleći euforično raspoloženje zbog najveće budvanske fešte.

 

Dječji karneval - Mala karnevalska povorka, biće održana u nedjelju, 28. aprila, kada će maskirani mališani prošetati svoje kostime gradskim šetalištem, nakon čega će na trgu ispred Starog grada biti predstavljanje grupa i veseli dječji program, saopštili su organizatori.

 

Kako se najavljuje, program će biti nastavljen u ponedjeljak, 29. aprila, muzičkim nastupima unutar zidina Starog grada, dok će se u utorak 30. aprila, održati tradicionalni Abrum i unutar Starog grada.

 

Ističe se da će se velika karnevalska povorka održati 1. maja i ona će okupiti desetine karnevalskih grupa iz Crne Gore, regiona i Evrope, a očekuju i hiljade posjetilaca.

 

- Uz ovako raznovrstan i bogat program, Budva će nesumnjivo biti epicentar dešavanja tokom prvomajskih praznika i ove godine - naglašava se u saopštenju TO Budva.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: