Opština Foča sufinansira proslavu maturske večeri | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Foča sufinansira proslavu maturske večeri

Izvor: Radio Foča | Datum:23.04.2024.

Fočanski srednjoškolci završnih razreda uveliko se već pripremaju za proslavu dugo iščekivane maturske večeri, jedinstvenog događaja kada će se okupiti u centru grada i prodefilovati svoju mladost i ljepotu. Prvi put ove godine Opština Foča sufinanasiraće proslavu večeri koju svi u životu pamte.

Pred maturantima je mnogo zadataka, a pred roditeljima mnogo izdataka. Razumijevajući i jedne i druge, načelnik opštine Milan Vukadinović odlučio je da počasti maturante.

Opredijelili smo se da budemo pokrovitelj maturske večeri, na taj način pružiti im podršku, ali i njihovim roditeljima koji moraju izdvojiti mnogo sredstava u predstojećem periodu. Uskoro će i upisivati fakultete, polagati prijemne, treba tu djecu i obući i spremiti za sve što slijedi. Ovo je samo jedan znak pažnje koji znači našim maturantima, ali i njihovim roditeljima-kazao je Vukadinović.

Lokalna uprava pokriće troškove večere maturskog slavlja za svih 140 maturanata. Najbolje učenike, uz Savjet učenika Srednjoškolskog centra, nagradiće i za predstojeći Dan opštine. Pomoć, razumijevanje i podrška mnogo znači, saglasni su srednjoškolci.

 

-Opština se odazvala na našu molbu i zahtjev za pokroviteljstvo maturske večeri. Bićemo nagrađeni i za Dan opštine, 9. maj, ja sam već bila nagrađivana ranije, što mi je bio veliki podstrek, i drago mi je što grad ulaže u mlade ljude i mlade talente-rekla je predsjednica Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Foča, Ana Marija Ivanović.

Za ostvarene uspjehe u Istraživačkoj stanici „Petnica“ Opština će posebno nagraditi srednjoškolku Mariju Lečić:

 

-Jako smo zahvalni što opština ulaže u kulturno-obrazovni sektor grada i uvjerena sam da će se to isplatiti-rekla je Lečićeva.

 

Fočanski maturanti nastavu će u ovoj godini završiti 14. maja. Na maturskoj večeri zaplesaće 31. maja, nakon tradicionalnog defilea centrom grada.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: