Pavlović postao jedini vlasnik „Alumine“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pavlović postao jedini vlasnik „Alumine“

Izvor: tvk3.info | Datum:24.04.2024.

Fočanski biznismen Gordan Pavlović, odnosno njegovo preduzeće „Pavgord“, postalo je jedini vlasnik zvorničke „Alumine“, saznaje portal CAPITAL.

„Alumina“ je izuzetno profitabilna kćerka firma Fabrike glinice „Birač“ u stečaju.

Iako stečaj u fabrici još nije okončan, „Pavgord“ je, kako saznajemo, na osnovu sudskih presuda u izvršnom postupku uspio da preuzme „Aluminu“ i postane vlasnik najvrednijeg dijela FG „Birač“.

Stečajni upravnik FG „Birač“ Miodrag Petrović za CAPITAL je potvrdio da je „Pavgord“ preuzeo „Aluminu“ kroz izvršni postupak koji je sproveden pred Osnovnim sudom u Zvorniku.

„Taj izvršni postupak je aktiviran krajem prošle godine, a prodaja uloga FG „Birač“ u „Alumini“ po osnovu izvršnih presuda je objavljena i završena u januaru ove godine“, rekao je Petrović.

Kazao je da o iznosima za koje su ulozi kupljeni ne može govoriti jer nije u kancelariji.

Istakao je i da „Alumina“ više nije dio stečajne mase i da će se sada vršiti procjena preostale imovine koju FG ima i koja će zatim ići na prodaju.

Podsjećamo, „Pavgord“ je godinama vodio sudske postupke protiv „Alumine“ s ciljem naplate 122 miliona KM potraživanja od FG „Birač“, koja je još prije deset godina kupio od litvanske Ukio banke.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: