Potpisani ugovori sa 65 novih stipendista HET-a | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisani ugovori sa 65 novih stipendista HET-a

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.04.2024.

U prostorijama „Hidroelektrana na Trebišnjici“ danas su potpisani ugovori o stipendiranju sa 65 studenata kojima će ovo preduzeće u narednih deset mjeseci isplaćivati stipendije u visini od 200 konvertibilnih maraka.

 

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su izvršni direktori „Hidroelektrana na Trebišnjici“ Milan Kovač, Ilija Tamindžija i Milan Mitrović.

 

U ime Uprave i u svoje lično ime Milan Kovač, izvršni direktor za organizaciono – pravne i opšte poslove pozdravio je studente i njihove roditelje čestitavši im na ostvarenom uspjehu.

 

„U skladu sa Pravilnikom o stipendiranju, ‘Hidroelektrane na Trebišnjici’ stipendiraju isključivo studente sa javnih univerziteta, a čije je prebivalište na teritoriji Republike Srpske. Kroz postupak kvalifikacije 65 studenata je ostvarilo pravo na stipendiju. Ono što je novina, a nadam se da je značajno svim studentima je činjenica da je Uprava ‘Hidroelektrana na Trebišnjici’ odlučila da ovogodišnji iznos stipendije bude 200 konvertibilnih maraka umjesto dosadašnjih 150.“

 

Prisutne je pozdravio i Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove istakavši da još od 2016. godine HET izdvaja značajna sredstva za stipendiranje studenata.

 

„Uprava našeg preduzeća se već tada dogovorila da prilikom bodovanja i formiranja rang liste akcenat stavimo na materijalno stanje porodice i to u konkursu jasno stoji. Takođe, želim napomenuti da ‘Hidroelektrane na Trebišnjici’ nisu prekidale stipendiranje studenata ni kad je Preduzeće 36 mjeseci bilo u nezavidnoj situaciji zbog havarije u Hidroelektrani ‘Dubrovnik’ ili kad smo gradili velike infrastrukturne objekte. Posebna nam je čast što svake godine stipendiramo veliki broj studenata sa javnih univerziteta koji imaju visoke prosjeke ocjena, a dolaze iz hercegovačke regije.“

 

I Milan Mitrović, izvršni direktor za upravljanje sistemom je čestitao stipendistima i poželio im sreću i uspjeh u daljem školovanju.

 

Nikolina Ivanković iz Trebinja, čiji je sin Božo student treće godine Elektrotehničkog fakulteta zahvalila se „Hidroelektranama na Trebišnjici“.

 

„Ponosna sam na Boža. Vrijedan je, dobro uči. Ovo je već druga godina da je dobio stipendiju. Ova stipendija mnogo znači nama kao roditeljima, a njemu je svakako satisfakcija za dalje učenje.“

 

Pravo da konkurišu za stipendiju HET-a imali su studenti koji studiraju elektrotehnički, mašinski, građevinski, rudarsko – geološki, arhitektonski, pravni, ekonomski i Fakultet za proizvodnju i menadžment.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: