Podijeljeni prasići za trebinjske poljoprivrednike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Podijeljeni prasići za trebinjske poljoprivrednike

Izvor: radio trebinje | Datum:30.04.2024.

 

Predstavnici Agrarnog fonda grada Trebinja podijelili su jutros 150 prasića za tov za 50 poljoprivrednika iz Trebinja, u vrijednosti od oko 64.000 KM.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da je ovo treća godina da se realizuje ovaj program podrške, za koju je bio raspisan javni poziv, a prasići su iz domaće proizvodnje.

"Obaveza poljoprivrednika jeste da jednu utovljenu svinju vrati na kraju tovne sezone, mi to meso prerađujemo i plasiramo kroz objekte `Hercegovačkih kuća`", rekao je Dutina i dodao da će ovaj program biti nastavljen i sljedećih godina.

Poljoprivrednik Obrad Milinić iz Ljubomira koji je dobio prasiće rekao je da prasiće uzima treću godinu, da je do sada bilo uspješno.

"Meso bude kvalitetno, svinje su zdrave, nema problema oko uzgoja i tova", rekao je Milinić, istakavši da ovaj vid podrške Agrarnog fonda mnogo znači za poljoprivrednike.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: