Završeno je osvjetljenje Arslanagića mosta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završeno je osvjetljenje Arslanagića mosta

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.05.2024.

Završeno je osvjetljenje Arslanagića mosta u Trebinju, a u toku ovog mjeseca počeće radovi i na osvjetljenju Kamenog mosta, rekao je Srni predstavnik investitora, preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" Dragan Okuka.

Okuka je naveo da su završena četiri stuba sa po tri reflektora na svakoj strani mosta i na lijevoj i desnoj obali, kao i osvjetljenje lukova mosta.

Prema njegovim riječima, veliki lukovi su osvijetljeni sa osam reflektora, mali lukovi sa po četiri reflektora, a najmanji lukovi koji su na zemljanom dijelu osvijetljeni su sa po jednom lampom u raznim bojama /RGB/.

"Kompletno osvjetljenje podržava dalji protokol, tako da možemo upravljati svakim reflektorom pojedinačno. Osvjetljenje je od 2.700 do 3.000 kelvina, odnosno toplo bijelom bojom, gdje se jasno naglašavaju obrisi samog mosta odnosno njegovih lukova", rekao je Okuka koji je predstavnik Nadzornog organa preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" na ovom projektu.

On je dodao da je kompletna oprema za osvjetljenje mostova od renomirane firme "Igucini" iz Italije.

Prema njegovim riječima, staza na Arslanagića mostu je osvijetljena sa 23 rasvjetna tijela dekorativnog i funkcionalnog osvjetljenja.

On je naveo da će u toku ovog mjeseca da počnu radovi na osvjetljenju Kamenog mosta, a nakon toga i na mostu Ive Andrića u Trebinju.

Projekat osvjetljenja tri trebinjska mosta finansira preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" sa 910.000 KM, a izvođač radova je firma "Fina tehno LED" iz Beograda.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: