Spasoje Kukurić je đak generacije Gimnazije "Jovan Dučić": Radom se može sve postići | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Spasoje Kukurić je đak generacije Gimnazije "Jovan Dučić": Radom se može sve postići

Izvor: trebinje live | Foto: Trebinje Live | Datum:22.05.2024.

 

Đak generacije trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić" u školskoj 2023/24. godini je Spasoje Kukurić. Ovaj uspjeh za njega znači mnogo jer predstavlja ustanovu koja ima tradiciju dužu od 120 godina.

„Velika mi je čast da je titula đaka generacije ove godine pripala baš meni. U mojoj generaciji je mnogo pojedinaca koji se ističu svojim djelom, ponašanjem i vrlinama ne samo u nastavnim, već i u van nastavnim aktivnostima. Svakako, samu titulu doživljavam kao priznanje mog rada. Kao što je to moj trener karatea obično govorio: 'Medalja se na treningu osvaja, a na takmičenju kači'. Sličan slučaj je i ovdje: uz svakodnevni rad na sebi, rezultati ne mogu izostati, a zajedno sa njima ni priznanja poput ovog“, rekao je Kukurić.

Najbolji maturant ove generacije Gimnazije ističe da mu nije bilo teško tokom četiri godine jer uz dobru organizaciju može se sve postići. Škola, treninzi, učenje, druženje, odlasci na takmičenja sve je to samo dio obaveza kojima je Kukurić posvećivao pažnju i uvijek bio među najboljima.

„Pamtiću druženje sa svojim drugarima iz školskih klupa što mi mnogo znači, a normalno i znanje ne samo po predmetima već i po životnom iskustvu koje su nam prenosili naši profesori. Ovim putem, zahvalio bih se i direktoru Gimnazije, nastavničkom vijeću, savjetu učenika i svim mojim profesorima koji su učestvovali u bodovanju, te na kraju i donijeli odluku. Donošenje odluke je svakako važan čin, ali sam svima njima mnogo zahvalniji na svakoj pomoći i izlasku u susret u toku ove protekle četiri godine, posebno profesoru Maksimu Mičeti, koji ima značajan trag u svim mojim uspjesima sa školskih takmičenja. Bez takvog školskog i nastavničkog kadra, koje je nesebično prenosilo znanja i životna iskustva, pitanje je koliko bi se danas prišalo o uspjesima naše škole o kojima se priča i piše“, priča Kukurić.

Odlične rezultate postizao je iz fizike, jer je osvojio na republičkom prvenstvu jedne godine prvo, jedne drugo, a jedne treće mjesto, a nedavno je na državnom prvenstvu bio šesti na državnom prvenstvu i on je prvi učenik Gimnazije „Jovan Dučić“ koji se plasirao na 7. Evropsku olimpijadu iz fizike koja će se u prvoj polovini juila održati u Gruziji. Sa lakoćom je riješavao zadatke iz fizike.

„Sviđa mi se fizika kao predmet, zbog proučavanja zakonitosti u prirodi i primjene u realnom životu. Volim da čitam naučnu literaturu, beletristiku, Dostojevskog, ruske pisce. Nedavno sam položio B 2 iz njemačkog jezika, a član sam Radio amatera“, istakao je Kukurić.

Sa radom se može postići sve i na kraju uvijek se rad isplati jer on uvijek pobjeđuje.

„Nikad se nisam takmičio zbog takmičenja, jer volim fiziku. Nije bitno koje sam mjesto osvojio, to je priznanje koliko sam uspio u tome šta radim, ali to dosta znači. Prvo sam gledao svoje bodove, šta sam mogao bolje da uradim i nikad nije bila to borba sa nekim drugim, već Spasoja protiv Spasoja. Uvijek je bila samokritičnost i u tom kontekstu su meni takmičenja pomogla, a ne da li sam bio prvi ili pobijedio nekoga iz Banjaluke, Sarajeva“, zaključio je Kukurić.

Nije još odlučio šta će da upiše jer se dvoumi između elektrotehnike i fizike. Na kraju se Spasoje Kukurić zahvalio svojoj porodici na ljubavi i podršci koja mu je mnogo značila i znači za nove uspjehe i dostignuća u svom životu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: