Helikopter MUP-a Srbije u Trebinju spreman za gašenje požara (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Helikopter MUP-a Srbije u Trebinju spreman za gašenje požara (FOTO)

Izvor: RTRS | Foto: Herceg TV | Datum:18.06.2024.

Ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Siniše Karana i Ivice Dačića potpisali su u Trebinju memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone.
 

Caption

 

 

- Memorandum je korak dalje u saradnji - rekao je Karan.

Memorandum o saradnji je dogovoren na Svesrpskom saboru, a prema kojem će, helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije biti stacioniran u Trebinju, gdje bi sa posadom i ljudstvom, bio na rasapolaganju u slučaju potrebe gašenje požara.

 

Potom je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić u Gradskoj upravi ugostio Karana i Dačića.

Ćurić će sa Karanom i Dačićem posjetio je lokaciju na kojoj se nalazi helikopter MUP-a Srbije za gašenje požara, koji će ovog ljeta biti stacioniran u Trebinju.

Stacioniranje helikoptera MUP-a Srbije u Trebinju predstavlja prvu realizaciju dogovora sa nedavno održanog Svesrpskog sabora u Beogradu koje su postigla dvojica ministara sa predstavnicima policijskih uprava Srbije i Republike Srpske.

Helikopter "bel 212 "služiće kao podrška vatrogascima u gašenju eventualnih požara u Trebinju, Hercegovini ili bilo gdje u Srpskoj ako se za to ukaže potreba.

Nosivost vode u vedru iznosi 1,2 tone.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: