Oprez u saobraćaju zbog vrućina | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Oprez u saobraćaju zbog vrućina

Izvor: RTRS | Datum:21.06.2024.

Visoka temperatura koja se očekuje tokom dana znatno će otežati odvijanje saobraćaja, te se vozači mole da budu maksimalno oprezni i da prave češće pauze tokom putovanja na duže relacije, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.
 

Iz AMS-a su naveli da početak vikenda donosi pojačanu frekvenciju vozila na većini puteva u Srpskoj i graničnim prelaza, što zahtjeva više strpljenja i tolerancije, te se mole i ostali učesnici u saobraćaju, posebno motociklisti, da poštuju saobraćajne propise.

Saobraćaj je zbog neophodnih radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Na dionici magistralnog puta Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo jedan/ u tunelu Trgovišta, izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova na postavljanju rasvjete.

Zbog izvođenja radova na spoju magistralnog puta dionice Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj i dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj je potpuno obustavljen u prijedorskoj ulici Kralja Aleksandra na magistralnom putu dionica Prijedor-Tukovi zbog izvođenja radova.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene" izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na mostu "Bogdanovac", izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

U mjestu Sastavci na magistralnom putu Gacko-Tjentište zbog radova saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog rehabilitaciji dionice magistralnog puta Han Pijesak dva – Sokolac izmjenjen je režim saobraćaja.

Zbog bušačko-minerskih radova saobraćaj će privremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale, u trajanju od pet do sedam minuta.

Do privremene obustave saobraćaja zbog minerskih radova dolaziće do i na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale.

Minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo-Foča na dionici Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača zbog oštećenja mosta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija masa prelazi 30 tona.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Režim odvijanja saobraćaja je izmijenjen i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na ulazu Orahovo na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu R-476 Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, na dionici Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog oštećenja kolovoza na regionalnom putu dionica Polje-Podnovlje na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona.

Saobraćaj ej zabranjen za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku na magistralnom putu dionica Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-granica Republika Srpska/Srbija /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na magistralnom putu dionice Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/

Na mostu Konjic za danas su najavljeni radovi od 6.00 do 18.00 časova, zbog čega će se saobraćaj odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica /Gojsalići/, Jelah-Doboj /Karuše/, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila teža od pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: