Stiže putokaz za podvodni svijet Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Stiže putokaz za podvodni svijet Hercegovine

Datum:02.06.2015.

Članovi Ronilačkog kluba "Posejdon" iz Trebinja i Diving & rescue tima SEUH
 iz Mostara postavljaju zajedničku mapu top destinacija Hercegovine za ronjenje, koja će biti putokaz za sve ljubitelje ovog sporta.

Stiže putokaz za podvodni svijet HercegovineMapa bi, kako objašnjava Aleksandar Vuković, instruktor u Ronilačkom klubu "Posejdon", koji je i nosilac projekta, podrazumijevala ucrtavanje, davanje karakteristika i ostalih prikaza svih top destinacija za ronjenje u istočnom i zapadnom dijelu Hercegovine, što, kako tvrdi, predstavlja pravu atrakciju.

"Ta mapa bi bila postavljena na sve sajtove turističkih organizacija i sportskih klubova zainteresovanih za profesionalno i turističko ronjenje. Prvenstveno mislim na jezera od takozvane Visoke Hercegovine, na Zelengori, oko Gacka i slično, preko juga, istočnog dijela Hercegovine, na Bilećko i Trebinjsko jezero i ostale vode pogodne za ronjenje, pa sve do zapadnohercegovačkih destinacija, poput ronjenja na vrelu Bune i pećinskih ronjenja", objašnjava Vuković.

Ističe da postoji više argumenata zašto bi ronjenje u Hercegovini predstavljalo jedinstven turistički, ali i sportski doživljaj za profesionalne ronioce, a jedan je svakako neobična flora i fauna vodenog svijeta.

"Opštepoznato je da akvatorij Bilećkog i Trebinjskog jezera, kao i cijeli sliv Trebišnjice, obiliuju izuzetnim lokalitetima za ronjenje, potopljenim dolapima i mlinicama, mostovima, pa i cijelim selima, crkvama, grobljima, ali i fantastičnim kraškim podvodnim reljefom, što bez daha ostavlja i sve svjetske ronioce koji su to imali priliku vidjeti. To bi bila i naša turistička šansa", kaže Vuković.

Naglašava da je ronjenje skup sport, ali da zbog jeftinijeg smještaja, hrane, vina i prirodnih sokova koje nude Trebinje i Hercegovina postoji velika zainteresovanost ronilaca i ronilačkih organizacija iz zapadne Evrope i regiona.


Nezavisne novine


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: