Dodik: U slučaju Vučetića istragu sprovesti do kraja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik: U slučaju Vučetića istragu sprovesti do kraja

Datum:02.06.2015.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je saglasan da se istraga u vezi sa vršiocem dužnosti direktora Tekstilne industrije "Nikola Tesla" Draganom Vučetićem provede do samog kraja.

Dodik: U slučaju Vučetića istragu sprovesti do krajaKomentarišući informacija da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavilo Specijalnom tužilaštvu izvještaj protiv Vučetića, Dodik je poručio da u Srpskoj niko nije zaštićen i da pozicija direktora ne znači da se nekažnjeno može kršiti zakon.

"U ovoj zemlji, u Republici Srpskoj, niko nije zaštićen, to treba posmatrati u tom kontekstu, a sud će na kraju reći svoje", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je napomenuo da je ranije čuo da postoje neke naznake o mogućem kršenju zakona, te da je od samog početka saglasan da se ta istraga dovede do kraja.

"Moj zahtjev je uvijek da se, ako nema razloga, ne prave nikakve afere, ali ovdje je očigledno riječ o tome da ima osnova", rekao je Dodik.

Službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj Specijalnom tužilaštvu protiv Dragana Vučetića zbog osnovane sumnje da je kao vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Nikola Tesla" zloupotrijebio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru, čime je ovom preduzeću uzrokovao štetu od 1.104.878 KM.

Zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije Nedeljko Lubura rekao je juče da se navedeno lice tereti da je ova krivična djela počinilo od 9. oktobra 2012. do 24. marta 2014. godine i na taj način omogućilo sticanje protivpravne imovinske koristi pravnom licu "Nikola Tesla" GMBH Keln od 500.175 KM.

Srna


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: