KVS Leotar: Helena i Uroš odlični na prevenstvu RS | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

KVS Leotar: Helena i Uroš odlični na prevenstvu RS

Izvor: Herceg TV | Datum:05.03.2018.

Proteklog vikenda na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banja Luci održano je prvenstvo Republike Srpske u plivanju u svim starosnim kategorijama na 25m bazenu.

Na takmičenju je učestvovalo 188 plivača iz 8 klubova sa prostora Republike Srpske i dva plivača iz PK Bosna Sarajevo koji su plivali van konkurencije. Klub Vodenih Sportova Leotar na prvenstvu u Banjaluci predstavljalo je osam plivača.

Plivači KVS Leotar ostvarili su zapažen rezultat osvojivši sedamnaest medalja – pet zlatnih, tri srebrene i devet bronzanih medalja. Od plivača KVS Leotar najviše uspjeha imali su Helena Lakić i Uroš Kundačina.

Helena je osvojila četri zlatne medalje i dvije srebrene. Ona je svoju dominaciju u kadetskoj kategoriji na prostorima RS potvrdila u disciplinama 50m , 100m i 200m leđno i na 50m prsno gde se okitila zlatnim medaljama a na 50m delfin i 200m prsno osvojila je srebrene medalje.

Uroš Kundačina se okitio sa sedam medalja, jednom zlatnom, jednom srebrenom i pet bronzanih medalja. Uroš je postao omladinski prvak RS na 200m prsno a treba istaći da je u ovoj disciplini osvojio i bronzanu medalju u apsolutnoj kategoriji gde se odlično nosio sa Ilijanom Malčićem iz 22 Aprila koji je bio jedan od kandidata za odlazak na Olimpijske Igre u Riu.

Pored Helene i Uroša  ostali plivači KVS Leotar ostvarili su zapažene rezultate u svojim kategorijama.

"Moramo biti zadovoljni uspjehom naših plivača na prvenstvu RS, odlično su se nosili sa svojom konkurencijom i ostvarili zapažen rezultat. Helena i Uroš su opravdali priznanja sa nedavo održanog izbora sportiste grada Trebinja i potvrdili svoj neosporan kvalitet. Sa nestrpljenjem čekamo izgradnju pokrivenog Olimpiskog bazene gde ćemo dobiti uslove za rad tokom čitave godine koji će sigurno donijeti još bolje rezultate naših plivača", ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

Klub Vodenih Sportova Leotar na ovogodišnje prvenstvu Republike Srpske po statistici medalja zauzeo je četvrto mjesto.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: