Nevesinje: Tradicionalni memorijal 'Mišo Tamindžija' u duhu Vaskrsa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Nevesinje: Tradicionalni memorijal 'Mišo Tamindžija' u duhu Vaskrsa

Izvor: Opština Nevesinje | Datum:13.03.2018.

Tradicija održavanja Memorijalnog turnira „Mišo Tamindžija“ neće biti prekinuta. Organizacioni odbor turnira je odlučio da pred vaskršnje praznike priredi sportsku reviju koja četvrt vijeka privlači pažnju istinskih ljubitelja malog fudbala iz regiona.

Zbog rekonstrukcije Sportske dvorane nisu postojali uslovi da se ova sportska manifestacija održi tokom novogodišnjih i božićnih praznika, pa su sportski radnici i prijatelji turnira tražili neki drugi pogodan termin. Odluka je pala na sedmicu pred vaskršnje praznike koja najviše odgovara školarcima zbog proljećnog raspusta. Organizatori su imali u vidu i obaveze nevesinjskih klubova i drugih korisnika dvorane.

Planirano je da se sportsko nadmetanje održi u četiri konkurencije (seniori, juniori, pioniri, pjetlići), s tim da će format takmičenja biti sveden na sedam dana. Kotizacije i nagradni fond za ovogodišnje skraćeno izdanje turnira biće umanjeni. Ipak, oni najbolji biće nagrađeni, a pobjednik u seniorskoj konkurenciji dobiće veliki prelazni pehar, pobjednički pehar i novčanu nagradu od 1.000 KM. 

Pokrovitelj turnira je opština Nevesinje.

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mišo Tamindžija“ neprekidno se u Nevesinju održava od 1993. godine i najmasovnija je manifestacija ove vrste u istočnoj Hercegovini. Fudbalske vještine na parketu Sportske dvorane „Nevesinjka“ u proteklih četvrt vijeka pokazivali su igrači iz čitavog regiona, a kao gosti na ovoj reviji malog fudbala prisustvovali su poznati igrači i treneri.

Nezaboravna sportska druženja i brojni kurioziteti koji su vezani za ovu sportsku manifestaciju bili su glavni motiv prijateljima turnira da i ove godine ulože napore kako se rijetka tradicija ne bi prekidala.

Prijave za učešće i uplata kotizacija su do 27. marta 2018. u Kafeu "XL", a žrijeb će se održati u Sportskoj dvorani 28. marta u 19 časova.

Početak turnira je u subotu, 31. marta, dok je veliko finale na Vaskrs, 8. aprila.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: