Rukomet: Leotar bolji i od Slavije | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukomet: Leotar bolji i od Slavije

Izvor: Hercegovina promo | Datum:13.10.2018.

Večeras je Sportska dvorana Miloš Mrdić bila poprište utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je domaćin Leotar bio bolji od ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva konačnim rezultatom 40:33, dok je na poluvremenu rezultat bio 21:16.

Rukometaši Leotara već od početka preuzimaju primat i dolaze do vođstva preko Uljarevića na asistenciju Radovića. Gosti postižu svoj prvi gol iz sedmerca preko Bašića, a Milojević pogađa za 4:2 najavivši svoju sjajnu partiju danas. Lale dobija dva minuta nakon čega je uslijedio sedmerac koji šutira Bašić, ali se Radović ispriječio. U 10. minutu rezultat je bio 8:4 u korist domaćeg sastava, a lijep pokušaj Alibegovića brani Radović.

Draganić upisuje sjajnu asistenciju za Srdanovića koji Leotar odvaja na 9:4. Isti igrač sa krila sjajno asistira Srdanoviću za 10:5. Važno je napomenuti da je Leotar u ovim trenucima igrao sa igračem manje budući da je iskusni Ninković dobio isključenje od dva minuta. Ponovo je uslijedio sedmerac za Bašića i ponovo Radović izlazi kao pobjednik.

Nakon jedne kontre Leotara Draganić pogađa za 16:9. Ovaj igrač, kao i u prethodnoj utakmici, igrao je važnu ulogu u pobjedi Leotara pošto je bio jedan od ključnih igrača baš kao što je to bio slučaj u prvom kolu protiv Sloge iz Doboja. U ovim momentima u odbrani Leotara bilo je dosta “promaje”, ali je odličan napad nadoknađivao nešto lošiju igru u defanzivi.

Pri rezultatu 16:12 uslijedio je tajm-aut nakon serije 3:5 gostiju koje sa klupe predvodi Boris Tešanović. Bio je to 23. minut kada je šef struke Leotara Milan Simonović zatražio timski tajm-aut. Poslije ove pauze, pridošlica Leotara Ražnatović postiže lijep gol i vodi Leotar na plus pet. Lijepe akcije su bile odlika igre domaćeg sastava, koji je uprkos velikom broju sitnih grešaka uspijevao da igra dobru transformaciju i kroz brzu igru da drži visok nivo i tempo utakmice na koji gosti iz Istočnog Sarajeva nisu imali adekvatan odgovor.

Prvo poluvrijeme Leotar je riješio sa pet golova razlike u svoju korist rezultatom 21:16.

Nakon trećeg gola Glendže Leotar je imao vođstvo 24:19, a isti igrač pogađa za 25:21. Leotar se odvaja na plus devet, 32:23 nakon još jednog sjajnog gola Milojevića. Savović koji je zamijenio Radovića bilježi par čudesnih odbrana gola najprije zaustavivši šut Trnčića iz neposredne blizine, a potom i Pavlovića čime diže „publiku na noge“. Petnaest minuta do kraja Leotar je imao dvocifrenu prednost. Goman gostujuće ekipe takođe se istakao sa par dobrih parada. Golman Slavije iz Istočnog Sarajeva potom bilježi i sedmu odbranu, a Leotar golom Milićevića ponovo odlazi na plus deset.

U 58. minutu rezultat je bio 39:30, a u posljednjih par minuta, trener Leotara Milan Simonović šansu je dao i mladim snagama trebinjskog tima kao što su Filip Bojović, Miloš Uljarević, Sergej Tasovac, nakon čega je uslijedila nešto opuštenija ekipa domaćeg sastava i utakmica je završena rezultatom 40:33. Bojović se i upisao u strijelce do završnog sudijskog zvižduka.

Baš kao i u prethodnoj utakmici Leotar je odigrao ofanzivno što pokazuje podatak da su uspjeli postići čak 40 golova. Najveći doprinos pobjedi Lea dali su Janković, Glendža, Milojević i Draganić, što se tiče ofanzivnog dijela, dok je na golu Leotara sa šest bravuroznih intervencija, odličan bio Veselin Savović koji je podijelio minutažu sa Radovićem .

Glendža je postigao šest golova, Milojević takođe, a potrebno je istaknuti i ulogu Draganića koji je uspio na vrlo atraktivan način par puta presjeći napade Slavije i dovesti Leotar u poziciju da pogodi iz kontranapada.

Na drugoj strani u ekipi Slavije, kojoj je ovo drugi poraz u isto toliko utakmica, najbolji su bili Pavlović i Kerić koji su postigli deset tj. osam golova.

Premijer liga Bosne i Hercegovine – drugo kolo

RK Leotar – RK Slavija „Istočno Sarajevo“ 40:33 (21:16)

Sudije: Knezović Andrija (Buna), Begić Dražen (Mostar), Sušić Goran (Čapljina)

Gledalaca: 450

Leotar: Savović, Draganić 5, Uljarević M., Bojović 1, Milićević 2, Milojević 7, Tasovac, Mićić, Ninković 1, Radović, Srdanović 2, Jovanović 4, Uljarević R. 3, Janković 6, Glendža 6, Ražnatović 2

Trener: Milan Simonović

Slavija: Benić, Blagojević, Tešanović P., Kerić 8, Domazet, Trnčić 3, Marjanović, Lale, Kovačević, Toskić, Trapara, Bašić 3, Tešanović M. 5, Moćić, Alibegović 4, Pavlović 10

Trener: Boris Tešanović


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: