Još jedan trijumf nad Borcem: LEO izborio majstoricu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Još jedan trijumf nad Borcem: LEO izborio majstoricu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Trebinje Live | Datum:01.05.2019.

Košarkaši „Leotara“ pobijedili su sinoć banjalučki „Borac“ rezultatom 69:61, u četvrtoj utakmici finala plej-ofa Prvenstva Republike Srpske.

Trebinjci su uspjeli da izjednače na 2:2 u finalnoj seriji, pa pehar prvaka Srpske, koji je za slučaj pobjede „Borca“ sinoć krasio zapisnički sto – ipak seli u Banjaluku, gdje će biti odigrana „majstorica“.

Domaći nisu dobro otvorili utakmicu, pa je „Borac“ prvu četvrtinu riješio u svoju korist sa osjetnom prednošću 18:9. Na odmor se otišlo sa šest poena prednosti za goste, iako su sredinom drugog perioda Trebinjci uspjeli da anuliraju manjak, a za kratko i da preokrenu rezultat.

„Leotar“ je tek u trećoj četvrtini utakmicu rezultatski vratio na početak, a u četvrtoj – na krilima vatrene podrške sa tribina – uspio i da nadigra rivala, prije svega izuzetnom borbenošću u odbrani, ali i pogocima u ključnim momentima.

Presudila je prije svega fanatična borbenost naših momaka. Skupili smo snage da ovu posljednju utakmicu pred trebinjskom publikom završimo trijumfalno. Sad potpuno rasterećeni idemo u Banjaluku. Nadamo se da ta utakmica neće biti onako napadački loša kao prethodne dvije“, ističe šef stručnog štaba Dražen Šegrt.

Najefikasniji među domaćim i sinoć je bio Dejan Šakotić sa 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Đorđije Ninković je postigao 14, a Marko Raičević 13 poena.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: