Nevesinjci bolji u hercegovačkom rukometnom derbiju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Nevesinjci bolji u hercegovačkom rukometnom derbiju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:26.10.2015.
U 5. kolu Prve rukometne lige RS Hercegovina je sinoć u Nevesinju savladala Leotar rezultatom  27 : 23 ( 14:11). Do pobjede u hercegovačkom derbiju domaći su stigli boljim startom i finišom utakmice. Nevesinjci su tako zadržali maksimalan učinak u novoj sezoni i učvrstili se na vodećoj poziciji Prve lige.

Hercegovina je silovito otvorila utakmicu i poslije samo 15-tak minuta imala je veliko vođstvo od sedam golova. Koraćević je bio prisiljen da u tom periodu zatraži dva tajm-auta  da bi  pronašao odgovor na poletnu igru nevesinjskih mladića. Rješenje je našao u presing igri i Leotar  je do kraja poluvremena vratio aktivan rezultat.

U nastavku  su obje ekipe pokazale veliku borbenost iz koje su se javljale i česte greške. Hercegovina je imala  vođstvo, ali su Trebinjci stalno bili za petama i na šest minuta prije kraja stigli su na gol zaostatka. Domaći su tada zaigrali  mnogo bolje i uz podršku sa tribina postigli  četiri vezana gola za miran finiš.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Vojisalav Čabrilo sa 10 golova. Dragović je postigao šest, a Draganić pet golova. Kod Leotara  najbolji strijelac bio je Šutalo sa pet golova. Inić se za svega desetak minuta četiri puta upisao u strijelce, i to u trenucima kada su se  gosti rezultatski  opasno približili rivalu.

Sa nova tri boda Hercegovina je zaposjela čelnu poziciju Prve lige RS, a pobjeda je još draža pošto je izborena protiv tradicionalnog rivala.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: