LEOTAR i BORAC u finalu Kupa Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

LEOTAR i BORAC u finalu Kupa Srpske

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:12.02.2020.

Košarkaši „Leotara“ plasirali su se u finale Kupa Republike Srpske i danas će za trofej ovog takmičenja snage odmjeriti sa ekipom OKK „Borca“ iz Banjaluke.

Trebinjci su sinoć u polufinalnom susretu bili bolji od ekipe „Bratunca TRB“ rezultatom 76:69.

U prvom polufinalu banjalučki „Borac“ pobijedio je „Mladost“ iz Mrkonjić Grada rezultatom 85:69.

Ekipa iz Bratunca po tradiciji je neugodan rival na svakom gostovanju u Trebinju – ali ni ovoga puta tim Mira Vukoja nije dozvolio izneneđenje. Trebinjci su sve vrijeme – sem jednom i kratko na početku drugog perioda - imali vođstvo, a na poluvremenu je bilo +12 za domaće.

Trebinjci su čuvali dvocifreni višak i tokom trećeg perioda, ali su Bratunčani serijom na otvaranju posljednjeg, za kratko, smanjili na svega 4 poena razlike. U posljednjih pola minute ipak je viđena drama, kada se gosti približavaju na svega tri poena i kradu loptu za novi napad – ali neizvjesnost rješavaju dva atraktivna poteza Andrejevića, koji prvo zakucavanjem a potom i rapmom u odbrani diže publiku na noge, a svoj tim – do finala kupa.

Aleksandar Andrejević je bio i najbolji akter utakmice sa „dabl-dabl“ učinkom: 20 poena i 12 skokova. Vladimir Aleksić je postigao 19 poena uz 6 skokova, a Nemanja Milidragović 10 poena.

Finale Kupa Republike Srpske u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ na programu je danas od 17 časova.

Publiku očekuje pravi derbi susret, jer Banjalučani - iako se takmiče u nižem rangu takmičenja – ne znaju za poraz, a u Prvoj ligi Srpske imaju stopostotni učinak – 15 pobjeda u isto toliko kola.

Završnica Kupa Republike Srpske u košarci ove godine igra se kroz razigravanje četiri ekipe, a domaćin „fajnal-fora“ je naš grad.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: