Radio Nevesinje predstavlja kandidate za sportistu godine | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Radio Nevesinje predstavlja kandidate za sportistu godine

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:20.12.2015.
Tradicionalna manifestacija izbora najboljeg sportiste Nevesinja biće održana u  Velikoj sali opštine Nevesinje subotu 26. decembra. Klubovi su dostavili svoje prijedloge Komisiji za izbor koja će  analizirati sportske rezultate svih nominovanih kandidata u 2015.godini.

Radio Nevesinje predstavlja kandidate za izbor najuspješnijeg  mladog sportiste  i najboljeg seniora.

 Mladi sportisti

 NOVICA TERZIĆ

 Rezultati Novice Terzića u 2015. godini su impresivni.

Na Kadetskom prvenstvu Evrope u Španiji, u disciplini kik lajt,  Novica je osvojio srebrnu medalju. Mladi kik bokser „Veleža“ je prvak Republike Srpske i BiH i vicešampion Balkana.

Zlatne medalje je osvojio na prestižnim turnirima u Tešnju, Ilidži i Sarajevu.

Novica je disciplinovan sportista i član juniorske reprezentacije BiH.

NIKOLA IVANOVIĆ

Tako mlad igrač sa tolikom minutažom kao što je Nikola Ivanović teško se može naći na prvoligaškim terenima Republike Srpske. Sa 15 godina sa krilne pozicije nemilosrdno  rešeta golmanske mreže i najavljuje uspješnu karijeru.

Posebno je bio dobar u derbi utakmicama, što potvrđuje njegove visoke domete u rukometnom sportu.

MILOŠ PANTIĆ

Karatista Miloš Pantić je u 2015. godini nastavio kontinuitet odličnih rezultata. Na nekoliko internacionalnih turnira osvojio je zlatne medalje u katama i borbama.

Na državnom prvenstvu u Banjaluci zauzeo je drugo mjesto i sa ovim rezultatom postao reprezentativac BiH.Miloš je uzor članovima kluba i vršnjacima.

 

DRAGAN KOVAČEVIĆ

Član Sokolskog društva „Nevesinjska puška“ Dragan Kovačević je učestvovao na više atletskih takmičenja i viteških sabora ostvarivši zapažene rezultate.

Na Juniorskom prvenstvu BiH u bacanju kugle osvojio je srebrnu medalju, a na Atletskom mitingu Hercegovačke regije u istoj disciplini se domogao srebrnog odličja.

 

Seniori

 DEJAN DRAGOVIĆ

 Kik bokser Dejan Dragović je kompletan sportista – vrijedan, uspješan i omiljen sugrađanin. Tek  je na početku seniorke karijere,  a već je dodirnuo evropski tron i okušao se na najvećoj svjetskoj smotri ovog sporta.

Donio je mnogo radosti svojim sugrađanima osvajanjem zlatne medalje na Juniorskom prvenstvu Evrope u Španiji. Kao reprezentativac BiH učestvovao je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Beogradu gdje je poražen od aktuelnog planetarnog šampiona.

Na Prvenstvu Balkana u Nišu u disciplini kik lajt osvojio je srebrnu medalju.Na prvenstvima RS i BiH i domaćim turnirima  ostvario je sve pobjede u 2015. godini.

 

JOVO BUDOVIĆ

 Jovo Budović je igrao sve  rukometne prvenstvene utakmice u Prvoj ligi RS. Imao je prosječno 15 odbrana po susretu što je izvanredan rezultat kada je ovaj sport u pitanju. Bio je najbolji kada je bilo najpotrebnije. Njegove odbrane unosile su dodatni podsrek čitavoj ekipi.

Jedan je od najzaslužnijih što Hercegovina suvereno vlada prvoligaškim terenima. Budović je pravi lider na terenu, pouzdan i omiljen kod saigrača.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: