Nove atletske nade na djelu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Nove atletske nade na djelu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:09.05.2017.

Jedan od najmlađih sportskih kolektiva u našem gradu Atletski klub „Trebinje“ u posljednje vrijeme postiže sve bolje rezultate, a pravi iskorak napravio je proteklog vikenda kada je u konkurenciji 23 kluba iz čitave Bosne i Hercegovine, na pojedinačnom prvenstvu BiH za cicibane i cicibanke i pionire i pionirke, ostvario zapažene rezultate.

„Po veoma hladnom vremenu i teškim uslovima za takmičenje, naročito za ovu kategoriju dece, osvojili smo 7 medalja. Jedna zlatna, tri srebrne i tri bronzane – pa smo samim tim zadovoljni. Iako ne volim da ističem decu – pohvalio bih rezultate Kristine Grujičić i Katarine Filipović. Većina naše dece i sledeće godine nastupa u istim kategorijama, tako da će biti još lepih vesti sa takmičenja“, rekao je Dragan Tomić, trener AK Trebinje.

Za AK Trebinje zlatnu medalju osvojila je Katarina Filipović (2006. godište) u bacanju kugle, sa ostvarenim rezultatom od 6,37 m. Ona je osvojila i srebrnu medalju u bacanju vorteksa, sa rezultatom 34,31m.

Kristina Grujičić (2007. godište) osvojila je bronzanu medalju u trkama na 60 metara, sa rezultatom 9,28 i 200 m sa rezultatom 32,31.

Štafeta cicibanki 4×100m u sastavu: Sara Žulović, Kristina Grujičić, Katarina Čabrilo i Sara Miljković osvojila je bronzu.

Mlađi pioniri-ke su se okitili medaljama u disciplini skok u vis i to: Marko Šuković, srebrna medalja sa preskočenih 145 cm, i Lana Lojović, srebrena sa rezultatom 125 cm.

Jedan od trenera u klubu je i Vesna Tomić, djevojački Ninković, koja je bila višestruka prvakinja SFRJ od 1984. do početka rata u krosu i u srednjim prugama 400, 800, 1.500 i 3.000 m.

Za tih 7 godina ostvarila je brojne nastupe za reprezentacijiu SFRJ, a njen najveći „domet“ bilo je 1. mjesto na Kupu evropskih šampiona na 3.000 m za juniorke u Mančesteru 1990. godine.

„Za Atletski klub Trebinje ovo je treća takmičarska sezona. Prve godine smo se takmičili samo na prvenstvima RS i osvojili 9 medalja. Od prošle godine takmičimo se i na prvenstvima BiH . Naši takmičari osvojili su 5 medalja na prvenstvima BiH i 13 na prvenstvu RS, kao i 8 medalja na takmičenjima u regionu, odnosno u Crnoj Gori i u Srbiji. Ove godine smo na dva takmičenja osvojili 12 medalja, 5 na starijem pionirskom i sada 7. Ali tek nam predstoje takmičenja – tako da će ova sezona biti daleko uspješnija od prethodnih. Naše opredjeljenje je da radimo sa mlađim kategorijama i kako rastu djeca i klub se razvija. Stariji članovi kluba još nisu imali zvanična prvenstva, ali su dobru formu pokazali na Republičkom školskom takmičenju osvojivši tri medalje”, kaže Vesna Tomić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: