Muzičari oduševljeni Tjentištem | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Muzičari oduševljeni Tjentištem

Izvor: SRNA | Datum:06.07.2015.
Popularni rok muzičari iz Hrvatske, Srbije i BiH, koji su proteklog vikenda učestvovali na "OK Festu" na Tjentištu, očarani su prirodnim ljepotama Nacionalnog parka "Sutjeska". Pjevač zagrebačkog benda "Hladno pivo" Mile Kekin smatra da je Tjentište spektakularno mjesto i prijatno je iznenađen velikom posjetom "OK festa".

OK fest - "Ideš kroz gustu šumu i onda nabasaš na ovoliku binu i tako mnogo ljudi, baš sam šokiran brojem posjetilaca", kaže Kekin.

On napominje da mu je drago da se ne zaboravlja istorijski značaj ovog mjesta i herojska borba protiv fašizma.

"Nadam se da ću stići da obiđem spomenik i okolinu. Svirajući, obilazimo puno mjesta, ali nemamo vremena da ih pomnije istražimo. Volio bih jednog dana da sa svojom familijom dođem na Tjentište i uživam u prelijepoj prirodi", navodi Kekin.

Uz propoznatljivi ritam "Električnog orgazma", na Tjentištu je "igrala rokenrol cijela Jugoslavija".

Vođa ovog beogradskog benda Srđan Gojković Gile pohvalio je organizatore za ideju da festival dovedu na ovakvo mjesto.

"Super je u prirodi imati ovakav rokenrol događaj. Mislim da je to dobra ideja" - navodi Gile.

Legendarni Darko Rundek ističe da je Tjentište prelijepo, a u šali dodaje da bi posjetioci festivala, kao što je to nekad bio slučaj na omladinskim radnim akcijama, mogli da zasuku rukave i obnove devastirane objekte.

"Uvijek je dobro kombinovati rad i zabavu", kaže Rundek.

Da "OK fest" ima budućnost vjeruje i Dejan Vučetić Vučo, pjevač grupe "Darkvud dab", koja je neobičnim zvukom oduševila publiku posljednje festivalske večeri.

"Festival je odličan, na lepom je mestu i verujem da je pred njim svetla budućnost", rekao je Vučetić.

Zagrebačka grupa "Elemental" posebno se pripremala za nastup na ovom festivalu. Pjevačica Mirela Priselac Remi kaže da je prije dolaska gledala film "Bitka na Sutjesci".

"Ovo je bajka, ovo mjesto je `prokleto magično`. Ne daj Bože da se neko usudi dirati ovu netaknutu prirodu, kao što pominju da bi se mogle praviti hidroelektrane, što bi bilo potpuna glupost", kaže Mirela.

U ljepoti Sutjeske uživali su i momci iz zagrebačkog pank-folk benda "Brkovi".

"Mislim da treba raditi na promociji parka da se strani turisti skupljaju, ali i da se čuva priroda", kaže pjevač ove grupe "Šemso 69".

Prirodni ambijent, ali i veliki istorijski značaj ovog mjesta, inspirisali su i "Zabranjeno pušenje", pa je publika uživala u njihovom nastupu.

"Izlaz je u povezivanju - da ljudi koji slično misle i osjećaju nađu svoje mjesto. Ovdje su prekrasne vibracije među ljudima i siguran sam da će ovaj festival biti značajan", rekao je Sejo Sekson, frontmen "Zabranjenog pušenja".

Na "OK festu", koji je u organizaciji Ferijalnog saveza Republike Srpske i Nacionalnog parka "Sutjeska" održan od 3. do 5. jula, u kvalitetnoj muzici i prirodnim ljepotama uživalo je više hiljada mladih sa prostora cijele bivše Jugoslavije.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: