Jelen Demofest: Poznati prvi polufinalisti | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Jelen Demofest: Poznati prvi polufinalisti

Izvor: RTRS | Datum:17.07.2015.
Drugi prostor, drugačiji raspored, ali ista, vatrena atmosfera! Tako bi se ukratko moglo opisati prvo veče osmog Jelen Demofesta, koje je održano 16. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a tokom kojeg su nastupili "Džentlmen", "Hu si" i "M.O.R.T", dok je sedam takmičarskih sastava izborilo plasman u finale.

Posjetioci na Demofestu - Među odabranima našli su se sastavi sa impresivnim duvačkim sekcijama, "Besne gliste" iz Beograda te Ivana Rašid i "Rakete" iz Zagreba, kao i dvije moderne rok grupe, zagrebački "Navaro" i beogradski "Dingospo Dali". U finalu će biti i žestokih tonova, jer je svoje mjesto izborila hardkor ekipa "Šejdi Kru" iz Sremske Mitrovice, ali i miljenici publike, banjalučki metal bend "Stejtment of Hejt". U borbi za nagrade biće i leskovački "S.K.A", koji je imao energičan nastup i harmonikaša sa novčanicom među "rebrima" instrumenta.

Nakon mnogo neizvjesnosti, Jelen Demofest je ipak ostao u svom domu, samo se preselio u veću "prostoriju". Iako "iznuđena" renoviranjem ljetne bine na Kastelu, ova odluka se pokazala kao pun pogodak, jer je nova lokacija ponudila veću prostranost, uz isti ambijent tvrđave.

Veče je otvoreno takmičarskim programom, a kada je "Rolin Hjums" probijao led, u publici se već nalazio pristojan broj posjetilaca, mnogi od njih u festivalskim majicama iz različitih godina. Taj broj je rastao iz minuta u minut, pa su vrlo brzo demo bendovi dobili publiku čijom masovnošću bi i mnoge regionalne zvijezde bile prezadovoljne. Bilo da se radilo o usamljenim kantautorima ili višečlanim grupama, prvih 14 takmičara je potvrdilo glasine da je ovogodišnja konkurencija jedna od najjačih u istoriji festivala.

Dok su se zbrajali glasovi žirija, na dobro poznat teren je izašao bend "M.O.R.T". Da postoji posebna veza između njih i grada u kojem su se proslavili pobjedom na šestom Jelen Demofestu, bilo je vidljivo od prvih taktova. Iako na festivalu sviraju treću godinu zaredom, publika ih je oduševljeno dočekala, pjevajući zajedno sa blues rockerima i dajući do znanja da ih već odavno smatra svojima, dok su Sinjani potvrdili da izrastaju u istinske nove zvijezde.

Iza ponoći je uslijedio i trenutak koji su mnogi iščekivali, koncert svjetske zvijezde "Džentlemen". Na scenu je prva, ipak, izašla njegova saradnica Triša, koja je sa dvije pjesme pripremila teren za rege velikana. "Džentlemen" je u potpunosti ispunio najave da će Jelen Demofest publici prirediti vatren šou, jer ni u jednom trenutku nije zastao, dijeleći mnogo energije i riječi sa posjetiocima.

- Ovo je divna lokacija! Banjaluko, puna si pozitivnih vibracija noćas - poručivao je rege superstar, u više navrata pozivajući publiku da prema nebu podigne dva prsta u znak mira ili upali svoje upaljače.

Nakon odličnih reakcija na hitove "Diferent Plejses" i "Intoksikejšn", posvećenu svima koji vjeruju u ljubav, iza jedan čas na binu je stupio i njegov gost sa Jamajke, Dedi Ring. Uz njega i fenomenalni bend "Evolušn", "Džentlemen". je podigao atmosferu na još viši nivo i nastavio da niže najbolje stvari sa dosadašnjih izdanja, kao što su "Tu d Top" ili "Ranavej". Nastup je usporio pred kraj, kada je mikrofon nakratko preuzela i Šeriet, te svojim vokalnim mogućnostima izazvala velike ovacije. Idealna završnica je došla u vidu bisa, koji je "Džentlemen" skoro u cjelini proveo u publici, dok je zajedno sa posjetiocima pjevao kultne "Dem Gon", "Supirior" i obradu kultne "Redempšn Song".

Svi prisutni su bili svjesni da su zaista prisustvovali muzičkom događaju svjetske klase, a zatim su crnogorski hip hoperi "Hu Se" u svom stilu preuzeli pozornicu.

- Aplauz za predgrupu iz Njemačke, dobro su vas zagrijali - zagrmio je "Hu Si" tandem oko pola tri ujutro, te sa "Nemam ti kad" odmah stavili do znanja da su nestrpljivo očekivali prvi nastup na velikoj bini u Banjaluci.

Jednako srećni zbog prvog pravog druženja bili su i posjetioci, koji su uglas pjevali stihove skoro svake pjesme. "Hu Si" se tokom čitavog nastupa trudio da kroz interakciju održava visok stepen energije u masi, dobro rasporedivši devedesetominutnu set listu i dostižući najviše tačke tokom izvođenja "Pušti đaola", "Koji sam ja meni kralj", "Regeton Montenegro" i "Igranke".

Oni u kojima je ostao još poneki atom snage zoru su dočekali uz Di-Džeja Arsola i njegov afterparti set. Nakon ovakvog otvaranja, velika su očekivanja od druge večeri, tokom koje će nastupiti druga grupa takmičara, "Trigerfinger", "Ajri Ef-EM", "Pankart" i "Lou Pik Čarli".

Generalni sponzor Jelen Demofesta je Jelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel, dok je oficijelni telefon festivala Huaveji P8.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: