'Zaspanka za vojnike' i 'Tajne avanture mačaka' u trebinjskom bioskopu do 23. oktobra (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

'Zaspanka za vojnike' i 'Tajne avanture mačaka' u trebinjskom bioskopu do 23. oktobra (VIDEO)

Izvor: herceg tv/kc trebinje | Datum:18.10.2018.

Sve ljubitelje filmske umjetnosti, u periodu od 18. do 23. oktobra očekuju prave filmske postastice. Od 18 časova u trebinjskom kinu prikazuje se sinhronizovani animirani film Garija Vanga "Tajne avanture mačaka". Termin u 20 časova rezervisan je za fantastičnu "Zaspanku za vojnike", film u kojem glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Ljubomir Bandović, Vuk Jovanović, Marko Vasiljević, Nenad Okanović, Nataša Ninković, Radoš Bajić, Milica Mihajlović, Tihomir Arsić.

SADRŽAJ FILMA "TAJNE AVANTURE MAČAKA":

Pufna je debeo i lijen mačak koji često sjedi zamišljen na prozoru.

Živi sa sinom Ćuftom u svom udobnom gradskom stanu u kom je rođen i u čijoj udobnosti uživa, ne želeći da iz njega izlazi u spoljni svijet, kojeg se plaši zbog trauma iz prošlosti. Ćufta je aktivan, bistar, pametan mačak kojeg spoljni svijet neodoljivo privlači iako nikad nije izašao iz kuće. Ipak, jednog dana, otac i sin moraju da napuste kuću i tada kreće sjajna avantura i potraga za legendarnom Breskvatopijom u kojoj se snovi ostvaruju.

ORIGINALNI NASLOV: Cats and Peachtopia

REŽIJA: Gari Vang (Gary Wang)

ULOGE: Sinhronizovano

ŽANR: Animacija, avantura

TRAJANJE: 105 min.

CIJENA: 4,00 KM

SADRŽAJ FILMA "ZASPANKA ZA VOJNIKE":

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog svjetskog rata, dolazi na 20. godišnjicu rata i otvaranje spomen-kosturnice u selo gdje je nekad boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, Petom tobdžijskom baterijom.

Stevan je otišao na iznenadno odsustvo, kasnije je prekomandovan i želi da sazna šta je bilo s njegovim prvim ratnim saborcima, posebno s nadređenim poručnikom Aleksandrom.

Susreće samo komandanta i, kroz njihova osjećanja, otvara se sudbina Pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu.

U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra, čija se sudbina saznaje na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspijevala da iznese tolike vojne poduhvate, jer je jedan čovjek, poručnik, nadređeni svjesno žrtvovao svoj život, prije toga ugled i čast, da bi spasao bar jednog svog vojnika.

REŽIJA: Predrag Antonijević

ULOGE: Nebojša Glogovac, Ljubomir Bandović, Vuk Jovanović, Marko Vasiljević, Nenad Okanović, Nataša Ninković, Radoš Bajić, Milica Mihajlović, Tihomir Arsić…

ŽANR: Drama, ratni film

TRAJANJE: 90 min.

CIJENA: 4,00 KM


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: