Počeo festival animiranog filma: Projekcije istovremeno u Trebinju i Banjaluci | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Počeo festival animiranog filma: Projekcije istovremeno u Trebinju i Banjaluci

Izvor: grad trebinje | Datum:24.10.2018.

U bioskopu Kulturnog centra večeras je počeo Međunarodni festival animiranog filma Banjaluka – Trebinje 2018.

Do nedjelje, 28. oktobra, prvi put će i trebinjska publika, istovremeno kad i u Banjaluci, svake večeri od 20 časova moći da pogleda odabrana ostvarenja savremene svjetske animacije na festivalu kojeg Asocijacija za vizuelne umjetnosti „Feniks art“ iz Banjaluke organizuje već jedanaesti put.

Festival u Trebinju počeo je retrospektivom najboljih animiranih filmova iz prethodnih godina ove smotre, dok će naredne četiri večeri biti prikazana ostvarenja ovogodišnjeg takmičarskog programa, u blokovima koji, zavisno od večeri, traju od 60 do više od 100 minuta.

Radi se o filmovi koji su za malo starije i nisu baš svi prilagođeni djeci, a sutra od 12 časova trebinjska publika će imati priliku da vidi i filmove dječijeg takmičarskog programa.

Od 517 animiranih filmova iz 39 zemalja, koliko je pristiglo na konkurs „Feliks arta“, selekciona komisija festivala odabrala 48 ostvarenja u glavni takmičarski program, dok je 13 selektovano u dječiji.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: