Bileća: 'DJ FEST 02' 15. novembra | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Bileća: 'DJ FEST 02' 15. novembra

Izvor: Radio Bileća | Datum:07.11.2018.

Udruženje „Kulturni centar Bileće“ nastavlja sa nizom organizovanja omladinskih projekata. Naredni projekat je „DJ FEST 02“ koji će biti održan 15. novembra u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći. 


'DJ FEST 01' koji je održan ljetos na platou ispred bivšeg muzeja ispunio je sva očekivanja. Na insistiranje članova udruženja i mladih iz Bileće riješili smo da organizujemo „DJ FEST 02“ i sve obradujemo još jednim spektaklom“, rekao je predsjednik Udruženja „Kulturni centar Bileće“, Nebojša Rogan.

Iz „Kulturnog centra“ kažu da nisu željeli da čekaju ljeto da bi mladima organizovali dobar provod i odlučili su da je pravo vrijeme da se organizuje ovaj fest. 
Da ne budem skroman, mi smo poznati po odličnoj organizaciji projekata. Uvijek obratimo pažnju na svaku sitnicu, posebno na binu, ozvučenje i prateće efekte“, rekao je Rogan. 
„Kulturni centar Bileće“ u narednom periodu organizovaće i projekat „Mobilnost mladih 2- omladinsko organizovanje“. U okviru projekta predstaviće različite vidove omladinskog organizovanja i uputiti mlade u Hercegovini kako da se organizuju, udruže i zakonski registruju u omladinske organizacije i udruženja radi lakšeg ostvarivanja ciljeva i planova. 
Poseban motiv biće nam da podstaknemo što više mladih u Hercegovini da se uključe u sportske organizacije i da zdravije žive. U ovom „ludom“ vremenu želimo i da mladima na primjerima pokažemo koliko je volontiranje dobro i kako se isplati biti dobar, human i kulturan“, istakao je Rogan. 
Rogan je govorio i o planovima za 2019. godinu i najavio niz značajnih događaj. Kako kaže, u 2019. godini planirali su organizovati, do sada, najveći i najzahtjevniji kulturni projekat, koji će trajati deset mjeseci i koji će se održavati u 18 opština i gradova u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Crnoj Gori i Srbiji. 
Poseban akcenat stavićemo na mlade, jer ćemo organizovati predstave za djecu, nastupe kulturno umjetničkih društava, izložbe slika i koncerte. U svakoj opštini, koju obuhvatimo projektom promovisaćemo kulturu, kulturnu baštinu, značaj biblioteka, manastira, kulturnog naslijeđa i običaja“ , rekao je Nebojša Rogan.
„Kulturni centar Bileće“, prema riječima njihovog predsjednika, želi da omogući djeci, mladima i stanovništvu u ruralnim područjima da uživaju u predstavama, izložbama, radionicama i nastupima kulturno-umjetničkih društava, jer u manjim sredinama kulturna dešavanja i nisu tako česta, pa je značajno u takvim sredinama organizovati ovakve kulturne manifestacije. 
Po nekom nepisanom pravilu publika iz manjih sredina je često bolja nego ona u većim gradovima. Sada ne moraju ići u velike gradove da bi vidjeli kako izgledaju muzički festivali, već mogu u svom „komšiluku“, u Bileći i Ljubinju da osjete čari velikog muzičkog festivala kakav je Lipa fest. Veličinu ovog festa potvrđuje tradicija i imena koja su do sada nastupala u okviru festivala“, istakao je Nebojša Rogan. 
Osnovna ideja udruženja „Kulturni centar Bileće“ jeste da animiraju mlade i uključe ih u kulturna dešavanja u njihovim sredinama.
Ovakvim projektima građani se privikavaju na različita kulturna dešavanja, posebno mladi, tako se edukuju i u njima se rađa ljubav prema predstavama, izložbama, kulturno- umjetničkim društvima i koncertima“, zaključio je Rogan.
 


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: