Karotrc Herceg Novi 2019 - Druženje bez konja i benzina | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Karotrc Herceg Novi 2019 - Druženje bez konja i benzina

Izvor: radiojadran.com | Datum:25.01.2019.

Pripreme sportskih segmenata jubilarnog 50. Praznika mimoze uveliko su u toku, pa tako iz NVO Maškare obavještavaju da je počelo prijavljivanje za jedinstvenu trku – jedinu takve vrste u Crnoj Gori, Trku karića, odnosno Karotrc 2019.

Trka će drugi put biti održana 16. marta, a organizator je NVO Maškare, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, direkcijom Praznika mimoze i JUK Herceg Festom.


Kako obavještavaju iz ove NVO, odlučeno je da od 24. januara, počne prijavljivanje za trku.

Definisane su tri takmičarske kategorije: K1-jednosjed, K2-dvosjed i K3-trosjed. Kategorije podrazumjevaju ženske i muške takmičare, uzrasta od 14-65 god, s tim što će, kao i prošle godine, takmičari uzrasta od 14-18 godina, prijave predavati uz saglasnost jednog roditelja.

Prošlogodišnja Trka karića izazvala je veliko interesovanje kod Novljana, bilo da je riječ o učesnicima ili onima koji su bili podrška iz publike. Nošeni pozitivnim reakcijama, u NVO Maškare su od ove godine unijeli dvije novine:

To su kategorija trosjeda i maškaranih takmičara i karića, s obzirom da je vrijeme karnevala i maskenbala. Maškarani će kod dodjeljivanja nagrada biti uvršteni kao još jedna kategorija, tako da će najmaštovitija maskota po odluci žirija dobiti jednu od vrijednih nagrada. Fond za nagrade je bogatiji, jer su ljudi prošle godine vidjeli kakva je bila manifestacija, pa su i sami izrazili želju za sponzorstvom”, naglašavaju u NVO Maškare.

Start i cilj ostaju nepromijenjeni – trka kreće od Gradske kafane, ulicom Save Kovačevića do picerije Touch, gdje se pravi zaokret do Rent a ville i niže ka Škveru, gdje je cilj kod rampe za ulaz na šetalište. Organizatori su se pobrinuli da i ove godine čitava manifestacija bude jedno veliko druženje uz dobru muziku i štimung, pa će zabavni program biti upriličen na platou kod spomenika Tvrtku I. Početak trke zakazan je u podne, a čitav program trajaće do 15 h. Najboljima će biti dodijeljene nagrade, koje neće izostati ni za one slabije plasirane.

Nagrade su obezbijeđene za prvo, drugo i treće mjesto u kategorijama K1,K2,K3, zatim kategorija maškaranih takmičara i karića, svakako nagrada za najoriginalnije ime ekipe i pojedinca i nagrada za najsporijeg takmičara. Prošle godine najsporiji takmičar je osvojio kornjaču i lijenu pitu. Ove godine najsporiji takmičar osvojiće puža i lijenu pitu”, ističu iz NVO Maškare.

Zainteresovani za prijave mogu se informisati na zvaničnoj Fb stranici NVU Maškare, telefonu 068 279 905.

Dođite da se družimo „bez konja i benzina“ i podmažite kuglagere”, poručuju iz NVO Maškare.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: