U Muzeju Hercegovine sutra koncert Aleksandra Hadži-Đorđevića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

U Muzeju Hercegovine sutra koncert Aleksandra Hadži-Đorđevića

Izvor: Herceg TV | Datum:12.02.2019.

Muzička škola Trebinje, u saradnji sa Muzejom Hervegovine organizuje koncert Aleksandra Hadži-Đorđevića, profesora Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda.

Koncert će biti održan u Galeriji Muzeja Hercegovine  u Trebinju, u srijedu, 13. februara sa početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Aleksandar Hadži-Đorđević se školovao na Muzičkoj akademiji u Pragu, u klasi Šćepana Raka i Martina Mislivečeka. Pedagogija je težište njegovog rada. Niz godina je radio kao profesor gitare u školi Josip Slavenski, a posljednjih godina je zaposlen u Srednjoj muzičkoj školi Vatroslav Lisinski. Tokom 1990. godine radio je kao profesor na Fakultetu muzičke umetnosti. Od 1994. do 1996. godine radio je na Evropskom konzervatorijumu za muziku na Kipru. Mnogi njegovi učenici dobitnici su međunarodnih nagrada i aktivni su kao izvođači.

Za svoju pedagošku djelatnost u obrazovanju mladih talenata, dobio je nagradu Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, kao i nagradu Skupštine grada Beograda. Često učestvuje na međunarodnim seminarima i takmičenjima gitare, kao predavač i član žirija. Značajne nastupe ostvario je kao solista i u duu sa Srđanom Stošićem.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: