NAJAVA: Veče kratkometražnog filma | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

NAJAVA: Veče kratkometražnog filma

Izvor: Herceg TV | Datum:22.02.2019.

Udruženje građana "Sunčana Kapija", u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, u utorak, 26. februara organizjuju promociju kratkometražnih filmova produkcijske kuće „Modex“ iz Gacka.


Mladi autori Nebojša Tovarišić, Milan Beatović, Vesna Ilić i Rastko Stojanović predstaviće se trebinjskoj publici sa tri kratka filma - „Svijet bez telefona“, „Niti“ i „Beskraj“.
Prema riječima autora, filmovima žele da pokažu stanje u društvu jedne prosječne mlade osobe koja želi nešto da postigne, međutim društvo je sputava. Kako ističu, svaki mladi čovjek može se pronaći i poistovjetiti sa glavnim glumcima.
O sebi kažu da se ideja o snimanju kratkih filmova rodila 2015. godine, pošto su na You Tube-u vidjeli da dosta mladih ljudi koriste taj medij kao način da prenesu neke poruke koje oni kao mladi žele da upute društvu u kome žive. Odlučili su da probaju i sami, iako, kako kažu, tada i nisu bili upućeni u tehnologiju filma.

Bez uložene marke, bez skupocjene opreme, ali sa dosta utrošenog vremena, rada i snimanja, bili su, kako kažu,  i glumci i montažeri i idejni tvorci priče za film.


Projekcije filmova biće održane u Galeriji Kulturnog Centra Trebinje u utorak u 19 časova.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: