Premijera filma 'Balkanska međa' 19. marta u Moskvi i Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Premijera filma 'Balkanska međa' 19. marta u Moskvi i Beogradu

Izvor: rts | Datum:09.03.2019.

Film „Balkanska međa“, koji je inspirisan ruskim zauzimanjem aerodroma „Slatina“ u Prištini 12. juna 1999. godine, premijerno će biti prikazan 19. marta, istovremeno u Beogradu i Moskvi. U bioskope stiže dva dana kasnije.

Ova akciona drama inspirisana istinitim događajem, po mišljenju glumca i koproducenta filma, Miloša Bikovića, je više naša priča no ruska, ali oni su prvi odlučili da o tome naprave film i imali su mogućnosti da to učine.

No, ono što je zaista važno, je da će o ovim događajima saznati ljudi u cijelom svijetu, jer na krilima te velike ruske produkcije koja je zaista uložila mnogo sredstava da se ovakva filmska priča ispriča i Srbija će dobiti jednu mogućnost, jednu platformu da ispriča o tim događajima na Balkanu iz jednog drugačijeg ugla i na drugačiji način od onoga kako je to na Zapadu prikazivano u posljednjih 20 godina“, naglašava Biković.

Film "Balkanska međa" je inspirisan istinitim događajem koji je autorima poslužio kao okosnica oko koje su ispletena dramatične i tragične priče junaka.

U filmu ne treba tražiti neku istorijsku vjerodostojnost, iako je sve to tako i moglo da bude. Mi smo uzeli elemente tog istorijskog trenutka i njih smo sublimisali u jednu tačku. Dakle, to su sve neke stvari koje su se dešavale, ali ne na taj način, ne na tom mjestu, ne u to vrijeme, ali se jesu desile“, objašnjava poznati glumac.

Partner u produkciji filma "Balkanska međa" je američka kompanija „20. vijek Foks“, a distributer za svjetska prava je „Amadeus“ iz Londona, tako da je realno očekivati dobru prodaju i distribuciju u svijetu.

U Rusiji očekujemo jako dobar prijem jer imamo podršku i federalnih kanala i najjačih distributera, tako da mislim da ovaj film ima jako dobre perspektive, pogotovo zato što je jedan vizuelni spektakl proizveden po svjetskim standardima“, zaključuje glavni glumac i koproducent filma, Miloš Biković.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: