'Kralj Petar Prvi' u trebinjskom bioskopu do 20. marta (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

'Kralj Petar Prvi' u trebinjskom bioskopu do 20. marta (VIDEO)

Izvor: kc trebinje | Datum:15.03.2019.

U trebinjski bioskop stigao je dugo očekivani domaći film "Kralj Petar Prvi", koji će se u dva termina dnevno, u 18 i 20 časova prikazivati do 20. marta.

Kralj Petar Karađorđević, kao mlad protjeran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenović. Nikada nije uspio da napravi čvrstu vezu sa zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj bio, niti titulom koja mu je po pravu pripadala.

SADRŽAJ FILMA:

Kada se spletom istorijskih okolnosti kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali, Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi svjetski rat i Austrougarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Poslije dvije herojski dobijene bitke na Ceru i Kolubari, Vlada donosi odluku da je povlačenje ipak neminovno. Tokom mučnog povlačenja preko albanskih planina, kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka. Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavjetuje samog kralja da mu preda par čarapa koje je isplela. Nažalost, kralj nalazi Marinka prekasno, a Makrena umire na grobu mladog austrijskog vojnika oplakujući, u ime svih majki, sve sinove – nevine žrtve rata.

Srpska vojska uz strašne gubitke stiže do Krfa i ostrva Vido, ostrva smrti ali i srpskog vaskrsnuća!

REŽIJA: Petar Ristovski

ULOGE: Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Milan Kolak, Danica Ristovski…

ŽANR: Drama, istorijski, ratni

TRAJANJE: 125 min.

CIJENA: 4 KM


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: