Stara ljubav zaborava nema: Klepetan poranio kod Malene (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Stara ljubav zaborava nema: Klepetan poranio kod Malene (VIDEO)

Izvor: Jutarnji.hr | Datum:19.03.2019.

Jedna od najljepših ljubavnih priča u Hrvatskoj i regionu, iako se radi o pticama, i ove je godine dobila svoj nastavak.

Popularni Klepetan je sletio u dobro poznatu Brodsku Varoš gdje se vratio 17. godinu zaredom.

"Iznenadio me u 15 sati. Došla je grupa njih, sedam roda, kružili su okolo. Dvojica su sletjela dole na igralište. Rekoh, nije vrag da je došao prije", ispričao je svoje iznenađenje Stjepan Vokić bez kojeg ove priče ne bi ni bilo, prenosi "Jutarnji".

Vokić, 72-godišnji udovac i penzionisani domar mjesne škole, prije punih 26 godina počeo je brinuti o Malenoj.

Pronašao ju je pored bare ranjenu lovačkim mecima. Zimi joj je osigurao mjesto za život u garaži, a čim dođe toplo vrijeme - Vokić joj sagradi veliko gnijezdo na krovu kako bi imala gdje dočekati Klepetana.

Ove godine je Klepetan došao ranije nego ikada. Šta je tačno razlog tome, ne zna ni Vokić.

"Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam da li je to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on", priča Stjepan.

S obzirom da rode, pa tako i Klepetan, prelete oko 15.000 kilometara od Kejptauna u Južnoj Africi gdje provode zime, nije ni čudo da je meso ono čemu neće moći da odole.

"Eno, cijelo jutro su na gnijezdu, čačkaju se kljunovima. Noge su mu jako prljave, možda i crne od krvi. Nije čudo, koliki je put prešao…", kaže Vokić.

Zbog ljubavi na daljinu i vjernosti dvije su rode u regionu postale pravi "celebrity", a prošle su godine o njima pisali i brojni strani mediji. Vokić se nada da će, s obzirom na svoje godine, još neko vrijeme moći brinuti o rodi koja ne može letjeti i njezinom dečku koji joj se svake godine vraća.

Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: