Milica Rajković u finalu 26. Đurđevdanskog festivala | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Milica Rajković u finalu 26. Đurđevdanskog festivala

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.05.2019.

Milica Rajković (10) iz Trebinja, učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, nastupiće večeras na finalnoj večeri 26. Đurđevdanskog festivala, koji će, u organizaciji Radio-televizije RS, biti održan u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci.

Ona će pjevati kompoziciju „Moja tajna“ (po tekstu Trebinjke Dragane Čalak, muzika i aranžman Bobo Vučur) kao jedini predstavnik istočne Hercegovine na najdugovječnijem festivalu regiona, na kojem će 19 mališana, uzrasta do 12 godina – 18 djevojčica i dječak iz Rusije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, izvesti ukupno 16 kompozicija.

Finaliste je odabrala desetočlana selekciona komisija, sastavljena od kompozitora, muzičkih pedagoga, urednika i producenata iz BiH, Bugarske, Srbije i Hrvatske, koji su razmatrali prijavljenih 49 autorskih radova i 54 izvođača na raspisanom međunarodnom konkursu.

Višestruko talentovana Milica, i pored jake konkurencije, samouvjerena je pred finalni nastup u Banjaluci.

„Spremna sam za nastup, nemam tremu, za Banjaluku putujem već u srijedu, osmog maja. Pjesma ‘Moja tajna’ odmah mi se svidjela, brzo sam je naučila, a pripremala sam se sa čika Bobom Vučurom, on mi je puno pomogao i drago mi je da je baš mene odabrao za banjalučki festival“, kaže naša mlada sugrađanka.

Pjeva od sedme godine, ide u prvi razred Muzičke škole Trebinje, odsjek violina. Podjednako voli da svira i pjeva, i već je nagrađivana. Muzičko vaspitanje, joj je, uz likovno vaspitanje omiljeni predmet u školi, a do sada je u školskom časopisu objavljeno i nekoliko njenih pjesmica i priča.

„Do sada sam nastupala dva puta na dječijem muzičkom festivalu ‘Zvon zvonke pjesme’ u Trebinju, prošle godine zauzela sam treće mjesto. Pjevala sam i na ovogodišnjoj svetosavskoj akademiji u Trebinju – pjesmu ‘Sveti Sava’, po tekstu Milana Petrovića, specijalno je komponovao Bobo Vučur, probe smo imali od Nove godine, pa sam vježbala cijeli zimski raspust. Osvojila sam prvu nagradu u prvoj kategoriji na takmičenju Primavera u Bijeljini“, ispričala je naša mlada sugrađanka.

Kaže da joj je iskustvo na trebinjskom festivalu „Zvon zvonke pjesme“ bilo dragocjeno.

„Bilo mi je uzbudljivo i zabavno, stekla sam prva pjevačka iskustva. Sa profesorom Bobom je lako sarađivati, nije strog i odlično komponuje dječije pjesme“, kaže Milica.

Za veliko finale ima nesebičnu podršku svoje porodice i školskih drugova.

„Imam veliku podršku učiteljice i drugara iz razreda, navijaće za mene i hvala im puno“, kaže Milica.

Pobjedničku kompoziciju i najbolju interpretaciju Đurđevdanskog festivala bira stručni žiri, a biće dodijeljena i nagrada za najboljeg izvođača, po ocjeni publike.

Glasa se putem SMS poruke, sa sadržajem GLAS, razmak, redni broj izvođača, a poruka se, za sva tri operatera mobilne telefonije, šalje na broj 091 410 100. Cijena poruke iznosi 0,50 KM plus PDV, a najbolji izvođač, po ocjeni publike, odlučiće kome će se, u humanitarne svrhe, dodijeliti prihod od SMS poruka i prodaje ulaznica.

Naša Milica nastupa pod rednim brojem 4.

Srećno, do pobjede!


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: