ZBOG GREŠKE NA CRNI PETAK IZGUBILI MILIONE: Umjesto 279 dolara gedžet prodavali za manje od deset | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

ZBOG GREŠKE NA CRNI PETAK IZGUBILI MILIONE: Umjesto 279 dolara gedžet prodavali za manje od deset

Izvor: Srpska info | Foto: Profimedia | Datum:02.12.2019.

Vodeći švedski brend u oblasti inovativne njege i ljepote Foreo je usljed pogrešne cijene u sistemu onlajn prodaje, sa popustom od 96 odsto na regularnu cijenu inovativnog gedžeta UFO smarta masking, izgubio na Crni petak u roku od dva sata 10,76 miliona dolara.

Kompanija je danas objavila saopštenje u kome potvrđuje da će realizovati sve kupovine obavljene putem onlajn prodaje na Crni petak, kada su usljed kratkotrajne greške u sistemu kupci imali priliku da kupe inovativni gedžet UFO smart masking device za svega 9,99 dolara, umjesto regularne pune cijene od 279 dolara.

Cjelokupne razmjere propusta potvrđene su jutros, kada su podaci pokazali da je ukupno kupljeno 38.575 komada UFO uređaja po cijeni od 9,99 dolara, što je kompaniju koštalo više od 10 miliona američkih dolara izgubljenog prihoda u vremenskom okviru od svega dva sata.

Smatra se da je do greške, koja se reflektovala na čitavu globalnu stranicu foreo.com, došlo oko 21.30 po srednjoevropskom vremenu, u petak, 29. novembra, kada je pojava neuobičajeno intenzivnog prometa na stranici prvi put prouzrokovala pad veb sajta.

Pretpostavljajući da se radi u očekivanoj ludnici na Crni petak, tehničari su popravili kvar, ali pritom nisu primjetili grešku u navedenoj cijeni uređaja UFO, ostavljajući tako ovu opciju i dalje otvorenu za onlajn kupovinu.

Grešku su uočili tehničari u noćnoj smjeni kada je oko 23.00 časa došlo do drugog pada stranice, i kada je broj korisnika sajta dostigao nezabilježene razmjere, budući da je u roku od sat i 20 minuta, onlajn prodaja UFO uredjaja dostigla nivo od po 20 komada u sekundi širom svijeta, navodi se u saopštenju.






Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: