Prevodilac u realnom vremenu stigao na vaše pametne telefone | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Prevodilac u realnom vremenu stigao na vaše pametne telefone

Izvor: Telegraf.rs/ICT Vest | Datum:17.12.2019.

Nakon što je Google Interpeter, prevodilac u realnom vremenu, predstavljen na pametnim zvučnicima i displejima, došao je red da se pojavi i na mobilnim telefonima.

Ta vrlo korisna aplikacija od sada je dostupna i na Android i na iOS platformama. Program radi u sadejstvu sa Assistant-om.

Ako mu kažete, na primjer “Hey Google, be my German translator”, pokrenuće se opcija koja će u realnom vremenu prevoditi tekst i audio.

Za sada je prevođenje moguće na 44 jezika na telefonima, odnosno na 29 jezika na pametnim displejima.

Među njima, naravno, nema srpskog jezika, ali znajući Google, u nekom trenutku u budućnosti vjerovatno ćemo dobiti i tu podršku.

Zgodno je što je Interpeter integrisan direktno u Google Assistant, tako da ne zahtijeva dodatni download i instaliranje neke nove aplikacije.

Oni koji su je isprobali kažu da je aplikacija je vrlo precizna i da tačno i razumljivo prevodi, bar kada je u pitanju prevod sa engleskog na njemački jezik, pa nema razloga da ne vjerujemo da je isti slučaj i sa drugim jezicima.Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: