Bugari prave crtać sa likovima iz slavenske mitologije (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Bugari prave crtać sa likovima iz slavenske mitologije (VIDEO)

Izvor: Vesti | Foto: Screenshot/YouTube | Datum:23.11.2015.
Crtać "The Golden Apple" projekat je ekipe koju čine uglavnom Bugari i njegov cilj je da likove iz bugarske i balkanske mitologije približi današnjim gledaocima baveći se aktuelnim temama.

Crtać "The Golden Apple" - Foto: Screenshot/YouTube

"The Golden Apple" je crtać koji se bazira na mitologiji i folkloru istočne Evrope. Priča se odvija u prostranim planinama gdje magla izlazi iz kose moćnih Zmeu duhova i personifikovana godišnja doba hodaju kroz šumu. Ovo je epski svijet baziran na mitologiji Balkana u kom ljudi koriste magična zvona za borbu protiv noćnih mora, svijet u kome pjesma vile može da bude i blagoslov i najveća kletva.

Iako je radnja crtaća smještena u egzotično i fantastično okruženje, on će se baviti savremenim temama koje interesuju današnje gledaoce.

Dnes čestvame našata azbuka, knižovnost, nacionalna identičnost, nespiraщiя stremež kъm znaniя i progres.Čestit den na ...

Posted by The Golden Apple on 1. Novembar 2015

Industrijalizacija, ksenofobija, društveno izopštavanje i rasizam samo su neke od tema koje se provlače kroz priču o mitskim junacima.

Na ideju o crtaću došli su Bugari, koji čine i veći dio ekipe koja radi na njemu, pa se on prirodno najvećim dijelom temelji na bugarskoj i balkanskoj mitologiji.

Uskoro će pokrenuti kampanju za sakupljanje sredstava na Kikstarteru ili nekom sličnom sajtu, a svi koji žele da se ovaj projekat realizuje najnovije vijesti mogu pratiti na njihovom nalogu na Tviteru, Fejsbuku ili na zvaničnom sajtu.
Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: