TREBINJE PONUDILO NAJVIŠE TALENATA: Devetoro izvođača prošlo audiciju za nastup u programu 'Ritam Evrope' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

TREBINJE PONUDILO NAJVIŠE TALENATA: Devetoro izvođača prošlo audiciju za nastup u programu 'Ritam Evrope'

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:01.02.2020.

Devetoro talentovanih pjevača i plesača iz našeg grada nastupiće na televizijskom muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“ za djecu i mlade uzrasta od 12 do 20 godina, koje će ove godine prvi put organizovano i u Republici Srpskoj.

Na danas održaj audiciji u trebinjskom Kulturnom centru – selekciju u više krugova među mladim pjevačima iz Trebinja prošli su Matija Tučić, Katarina Janković, Jovana Pejanović i Ana Jokanović, a njima se pridružilo i petoro najtalentovanijih u plesu: Viktorija Vujičić, Saška Gudelj, Jelena Delić, Irina Kraljević i Jovana Đerković.

Muzički direktor festivala Miloš Marković kaže da tim projekta „Ritam Evrope“ odavno nije stajao pred težim zadatkom – kako među izuzetno talentovanim izvođačima da odabere one najbolje.

Zato je među 14 opština i gradova Srpske upravo u Trebinju izabrana - najbrojnija grupa izvođača.

„Očekivao sam od Trebinja da će poslati – samo najbolje. Kada ste na ovakvom geografskom položaju, talenti prosto izviru, to svi znamo. Došli smo na audiciju sa tim očekivanjem i stvarno smo to i dobili. Bili smo zaista u nezgodnoj situaciji da među njima izaberemo najbolje koji će predstavljati vaš grad“, ističe Marković.

Odabrani takmičari će imati priliku da svoj talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom petomjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.

Direktor programa „Ritam Evrope“ Igor Karadarević napominje da ovo muzičko takmičenje, nakon 12 godina koliko postoji i organizovanja u više evropskih zemalja, stiže ove godine i u Republiku Srpsku, zahvaljujući javnom televizijskom servisu - RTRS i gradonačelnikima i načelnicima opština u Srpskoj.

„Kvalitet koji mi tražimo za ovakav televizijski program, najveću u Evropi ovoga tipa, obično iz jednog grada na scenu izbaci dvoje, troje do petoro djece, sa kojim potom radimo narednih pet mjeseci. Zahvaljujući Gradu Trebinju, oni koji su večeras odabrani dobiće besplatnu obuku. Treneri glasa i ekipa koja radi popularni muzički šou program, poput 'Zvezda Granda' i 'Tvoje lice zvuči poznato', dolaziće jednom sedmično u vaš grad i obučavaće ih za nastup – od ispjevavanja i oblikovanju svakog tona, do toga šta treba da rade i gdje da gledaju kad su na sceni“, ističe Karadarević.

Program „Ritam Evrope“ će se u maju ili junu emitovati uživo iz grada domaćina 2020. godine – Grada Istočnog Sarajeva.

Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na programu Radio Televizije Republike Srpske.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: