Google Translate dobio nove jezike | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Google Translate dobio nove jezike

Izvor: Engadget | Foto: Nezavisne novine | Datum:28.02.2020.

Google Translate nije dodavao nove jezike od 2016. godine, pa je sada došlo vrijeme da servis dobije pojačanje, i to u obliku pet novih jezika.

Tako je servis dobio i Kinjaruanda – zvanični jezik Ruande, Odija jezik iz Indije, potom tatarski koji se govori u Tatarstanu, turkmenistanski i ujgurski jezik kojim govori turkijski narod koji pretežno živi u Kini.

Ujgurima neće biti lako da koriste novu uslugu, i to ne samo zbog toga što je Kina blokirala Google, već i zbog toga što je njihova zajednica već neko vrijeme na meti vlasti, ali bi nova Translate funkcija mogla da pomogne onima sa strane da bolje razumiju ovaj narod.

Tako se broj jezika u okviru Translate-a popeo na 108, što je još uijvek tek djelić od ukupnog broja jezika – etnolozi tvrde da ima oko 7.117 živih jezika – ali je servis ipak pokrio neke od najmnogoljudnijih jezika.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: