"Pošteni" haker vratio 25 miliona u kriptovalutama koje je ukrao | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

"Pošteni" haker vratio 25 miliona u kriptovalutama koje je ukrao

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Nezavisne novine | Datum:24.04.2020.

Jedan "misterozni" haker navodno je prvo ukrao 25 miliona dolara u kriptovalutama, da bi ih potom dvije godine kasnije vratio.

Podaci koji o tome svjedoče pokazuju da je više različitih kriptovaluta povučeno sa platforme DForce, čije je sjedište u Kini. Iznos je potom vraćen na isti način kao što je i ukraden, takođe u kriptovalutama, piše BBC. Ukradeno je bilo više različitih kriptovaluta. Najveća vrijednost od ukupno 10 miliona dolara bila je izražena u Ethereum-u. Od ostalih 15 mliliona, 10 je bilo izraženo u različitim kriptovalutama, ali su one sve bile vezane za američki dolar. Preostaih nešto više od 4 miliona činile su druge različite kriptovalute.

Ono što je u vezi sa ovim slučjem posebno zanimljivo, pored činjenice da je lopov vratio ono što je ukrao, je to što je haker vratio količinu novca identičnu ukradenoj, ali u drugačijem odnosu kriptovaluta u odnosu na koje je ukrao. I povrat je takođe izvršen puten platforme DForce.

Inače, DForce dozvoljava korisnicima da vrše međusobne transakcije u kripto valutama, zbog čega iz te platforme vjeruju da, da bi to mogao biti jedan od načina na koje je lopov uspio da prevari njihov sistem.

DForce je saopštio da će javnost detaljnije obavijestiti od ovom slučaju kada bude imao više podataka.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: