Koncertom povodom jubileja škole ORKESTAR GIMNAZIJE uljepšao pretprazničko veče | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Koncertom povodom jubileja škole ORKESTAR GIMNAZIJE uljepšao pretprazničko veče

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.08.2021.

Orkestar Gimnazije „Jovan Dučić“ izveo je večeras koncert na Trgu slobode, povodom velikog jubileja - 100 godina trebinjske gimnazije, a u okviru proslave krsne slave grada i sabornog hrama – Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Na repertoaru jednoipočasovnog koncerta bilo je dvadeset kompozicija, domaće i inostrane pop i rok muzike – od grupe „Kvin“, Adel, Zdravka Čolića, Đorđa Balaševića, Riblje Čorbe...

„Večeras je nastupilo pet generacija trebinjske gimnazije – od učenika prvog i drugog razreda, do muzičara iz gimnazije koji su već studenti i koji su rado odvojili dio ljeta za pripremu jedne ovakve večeri“, kaže profesor muzičkog obrazovanja u ovoj školi i dirigent orkestra Pero Bokić.

 

 

Ističe da mu veče u slavu jubileja škole znači puno – pripada već trećoj generaciji gimnazijalaca iz svoje porodice, pa je i spremanje koncerta smatrao svojom ličnom moralnom obavezom.

Nisu zaboravili na još jednu moralnu obavezu: pjesmu „Nokturno“ Olivera Dragojevića, kaže, posvetili su rano preminulom trebinjskom muzičaru i kompozitoru Božidaru Bobu Vučuru, u znak zahvalnosti za godine podrške i inspirisanja na rad.

Podsjeća da orkestar postoji već pet godina i da naš grad čini jedinstvenim.

 

 

„Izuzev 'Rok simfonije' u Banjaluci, koliko sam informisan, ne postoji nigdje drugo regionalni orkestar sa ovim brojem članova, muzičara-amatera, kao što ima naš“, kaže Bokić.

Dodaje da je nakon numere „Hiljadu boja“ u planu orkestra rad na još nekoliko autorskih kompozicija, a početak studijskog snimanja očekuje - već na jesen.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: