Od dječačkih snova do restauracije broda (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Od dječačkih snova do restauracije broda (VIDEO)

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:29.08.2021.

Kada se spoje ljubav prema moru, porodična tradicija, i dječački snovi o brodovima i plovidbi, dobije se priča, u kojoj je glavni junak, Miloš Knežić iz Bara. Počeo je restauraciju broda, prema uzoru na velika plovila iz 15. vijeka.

Kada bude završen, brod će biti ne samo turistička atrakcija, nego i dio scenografije jedne serije. Kamere RTRS-a imale su eksluzivno pravo da "zavire" na palubu "Svetog Stefana.

Grdosija u luci Bar, brod koji i sad dok je na kopnu, još nezavršen, mami poglede prolaznika zbog svog specifičnog izgleda, a tek kad se otisne na more biće prava atrakcija. Iza imena "Sveti Stefan" kriju se vijekovi porodične tradicije brodarenja i života uz more, krije se velika ljubav, zavjet i velika želja da se uradi nešto drugačije.

- Ova ideja i restauracija to vam dođe kao plod mašte imate periode brodova koji vam se najviše sviđaju, kao dijete imao snove, koji bi brod želio da imam, nisam ga mogao kupiti, ali sam sanjao i znao da pravim, učio zanate - kaže Knežić.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: