Beogradski sindikat 18. septembra u Novom Sadu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Beogradski sindikat 18. septembra u Novom Sadu

Izvor: RTRS | Datum:13.11.2021.

Popularna rep grupa Beogradski sindikat, poslije dužeg vremena održaće solistički koncert u Srbiji, u Novom Sadu u velikoj hali Spens 18. decembra.

Beogradski sindikat (foto: facebook.com / beogradskisindikat0114)

Nastup će biti organizovan kao dio filmskog festivala "Dan pobede", a kao uvod u veliki koncert, ovaj beogradski hip hop kolektiv prikazao je i novi spot za pjesmu "I dalje kidam".

 

Iako je koncert trebalo prvobitno da bude održan 9. novembra, i da otvori filmski festival "Dan pobede" u Novom Sadu, zbog epidemiološke situacije odgođen je za 18. decembar. Međutim, prema riječima članova Beogradskog sindikata, njihov nastup je samo vremenski izdvojen od festivala, ali ne i duhovno.

 

- Zaista se radujemo koncertu jer ćemo nastupiti na jednom lepom i simboličnom mestu, gde nismo bili 10 godina. Generalno, nismo dugo nastupali u Srbiji i zaista jedva čekamo da publici priuštimo dva tri sata kvalitetnog sindikalnog programa - rekao je Feđa Dimović. 

 

Popularni "sindikalci" predstavili su i novi spot za pjesmu "I dalje kidam". Spot je rađen za film i seriju "Zlatni dečko" u režiji njihovog člana Ognjena Jankovića.

 

- Ja radim uveliko na finiširanju svog rediteljskog prvenca sa filmom "Zlatni dečko". Spot koji smo u radili je deo tog filma. Dobili smo sjajne komentar za spot, a ono što mi je najviše zapalo u oko je komentar da se vidi da smo baš srećni na spotu. To je izgleda ono što nam svima treba u ovim vremenima, da se radujemo i da izađemo iz ovog sivila i nadamo se da ćemo poslati energiju ljudima da počnu da se raduju - kaže Ognjen Janković.

 

Da su uživali na snimanju spota jasno je po prvim kadrovima, ali svi ističu da je velika privilegija što su drugari već 23 godine i što ih i dalje pokreće ista energija

 

- Drago mi je što se koncert dešava, i što smo izbacili jedan vedar i pozitivan spot. I zaista smo uživali dok smo snimali ovaj spot. A da bi uživali, prvo treba da živimo. I poruka ovog našeg prisustva je i zaista takva – život da stane ne sme - istakao je Boško Ćirković Škabo.

 

Pjesme Beogradskog sindikata poput "Dogodine u Prizrenu", "Sistem te laže" i "Sviće zora" učvrstile su im status nacionalnih heroja popularne kulture i postali su nešto poput društveno - socijalnog pokreta. Britke rime im često služe kao pouke, obrazac i energetski pokretač, a njihovi koncerti se pamte, što se očekuje i od predstojećeg novosadskog, 18. decembra u Spensu.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: