Baka i prijatelji voljenom gradu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Baka i prijatelji voljenom gradu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.08.2016.

Trebinjski kantautor Bajro Baka Planjanin obilježio je sinoć 40 godina rada – koncertom na Trgu slobode, na kojem su nastupili brojni gosti – prijatelji sa muzičke scene.

Podsjetivši publiku na svoj prvi nastup davne 1976, te narednih 40 estradnih godina, Planjanin je rekao da se ljubav prema muzici začela u njegovom „rodnom Kršu, gdje je uvijek bila pjesma i dobro raspoloženje“, da je prva iskustva sticao kroz muzički sastav „Rok planeta“, kasnije i folklorna društva „Vaso Miskin-Crni“ i „Alat“, da bi se početkom 80- ih godina upustio i u profesionalne muzičke vode.

baka2

Od toga vremena do danas, podsjetio je Planjanin, dugačak je niz nastupa i koncerata, često i sa poznatim estradnim imenima bivše Jugoslavije – poput učešća na američkoj turneji Kemala Montena, dva puta je bio i finalista budvanskog i festivala u Kotoru, da bi najposle snimio i svoj prvi autorski album.

„Uvijek sam se trudio da dostojno reprezentujem svoje Trebinje gdje god sam se nalazio. Četrtdeset nije malo, ali sam uvjeren da ćemo se još mnogo godina družiti“, rekao je popularni Baka, dodajući da mu je danas lakše uz „pojačanje“ – njegovu djecu Igora i Ines, koji su nastavili njegovim putem.U dvoipočasovnom programu pod nazivom „Baka i prijatelji – 40 godina na sceni“ Trebinjci su mogli ponovo da čuju i jedan od najstarijih trebinjskih bendova „Rok planetu“, muzičare Branka Koprivicu, Boba Vučur, Dragana Milovića Ćela, Fehima Hajdarevića, Zorana Vukašinovića, Neša Krulja, orkestar Slađana Kisina…

Gosti večeri bili su Al Dino, frontmen „Koktel benda“ Bojan Jeremić i Pinkove zvijezde Miloš Radovanović, Branislav Lazić i Irnes Divjan.

baka4

Kraj programa bio je rezervisan za mlade koji nastavljaju muzičku tradiciju porodice Planjanin – Bajrovu djecu Igora i Ines, te zajednički nastup svih učesnika programa koji su Trebinjce pozdravili Bajrovom pjesmom posvećenom Trebinju – „Voljeni grad“.

Pokrovitelj koncerta je Grad Trebinje.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: